ירידה במשקל ושמירה על משקל קבוע לאורך זמן היא ממש לא משימה קלה, תזונה נכונה עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים ופחמימות בריאות, יגבירו את חילוף החומרים ויגרמו לתחושת שובע לאורך היום. עיכול מזון עשיר בסיבים תזונתיים מאמץ את מערכת העיכול, והתוצאה היא שריפת קלוריות ללא מאמץ.
קינואה היא אחד המאכלים הכי טרנדיים שיש היום. והסיבה לכך מוצדקת. הקינואה הגיעה למחוזותינו מדרום אמריקה, היא בעלת ערך תזונתי גבוהה מאוד, והסיבה העיקרית לכך היא שהיא אוגרת בחובה כמות נכבדת של חלבון וסיבים תזונתיים. לכן, הקינואה מעולה למי מכם שמבקשים להישאר מלאי אנרגיה ולשמור על חילוף חומרים תקין.
עוד מקור נהדר לאנרגיה הם חמוציות. החמוציות עשירות בחומרים נוגדי חימצון וניחנות בסגולות בריאותיות כמו: הקטנת הסיכוי לחלות במחלות לב, צמצום הסיכוי לחלות בסרטן, ואפילו האטת קצב ההזדקנות. החמוציות שמשלימות בצורה נהדרת את מנת הבריאות הזו והופכות אותה למיוחדת ומספקת מאוד. שילוב הקינואה והחמוציות יחד הופכים את המנה למקור אנרגיה פשוט נהדר שיכול בקלות לשמש כארוחה עיקרית, ארוחת צהריים או כתוספת מעולה לארוחת ערב.
כדאי לכם לנסות להכין סלט קינואה עם חמוציות, אתם לבטח תהיו מופתעים, סלט קינואה ישאיר אתכם שבעים ומלאי אנרגיה.
סלט קינואה וחמוציות הוא סלט קר מושלם! הסלט מתאים לכול עונות השנה. אפשר להכין אותו מראש ולקחת אותו לעבודה, להכין אותו שנפגשים עם חברים או עם המשפחה, וסתם רק כתוספת נהדרת ומזינה.
אתם בקטע של סלטים? כדאי לכם לראות את מתכוני הסלטים המיוחדים שלנו כמו סלט כרוב לבן עם ירקות זה סלט עשיר מאוד בויטמינים ומינרלים, סלט פטריות חם מוקפץ עם עלי תרד, וסלט הבריאות סלט עדשים שחורות ובטטה.

- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- 1/3 כוס אגוזי מלך
- 3 כפות צנוברים קלויים
- 1/3 כוס חמוציות
- 2 כפות שמן זית
- ½ לימון סחוט
- 1 כף דבש
- 2 כפיות רוטב סויה
- 1 תפוח עץ חתוך לקוביות
- 5 עלי בזיליקום טרי אופציונאלי
- קמצוץ מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- הכניסו לסיר 2 כוסות מים וכוס קינואה. בשלו את הקינואה עד שכמות המים נספגה והקינואה הופכת לשקופה. הורידו את הסיר מהלהבה וכסו את המכסה למשך 5 דקות נוספות. לאחר 5 דקות בעזרת כף הפרידו את הקינואה והניחו אותה בצד להתקרר.
- במחבת קטנה קולים מעט את הצנוברים ומניחים אותם בקערה בינונית. הוסיפו לקערה את אגוזי המלך, החמוציות וקוביות התפוח.
- בכוס או קערה קטנה ערבבו יחד את שאר המצרכים: השמן, הלימון, הדבש, הסויה, עלי הבזיליקום המלח והפלפל.
- השלב האחרון, לאחר שהקינואה התקררה שלבו את כול המצרכים יחד תוך כדי ערבוב כך שכל הטעמים יתמזגו.
אפשר להוסיף לסלט: שן שום כתוש. גפרורי גזר, בצל סגול ופלפל אדום.
כתיבת תגובה