אני מאוד אוהב להכין אוכל ששובר את החוקים, משהו שיעורר פליאה או מחשבה אצל האורחים שלי וזה בדיוק מה שקרה עם סלט קרפצ'יו הסלק הפרוס שהכנתי השבוע. כמה פעמים קרה לכם שהזמנתם אורחים לארוחת ערב ובמקום לשבת איתם בכיף בסלון אתם מוצאים את עצמכם מבלים את הזמן במטבח. זה לא יקרה, אם תכינו לכם מראש מנות שאפשר לשים במקרר שעתיים שלוש לפני שהאורחים מגיעים.
אז השבוע הזמנו אורחים לארוחת ערב שישי. האמת, לא היה לנו חשק להכין ארוחה בשרית כבדה והחלטנו ללכת בכיוון של אוכל קל ונעים, הכנו לחם פרא, קנינו גבינות טובות ואת הסלטים הכנו לבד, הכנו סלט עלים ירוק, סלט גזר עם חמוציות וכמובן סלט קרפצ'יו סלק ששימש כמנת פתיחה נהדרת. כידוע הסלק בריא מאוד ועשיר בחומצה פולית הוא מפחית לחץ דם, ולאחרונה נמצא שהוא בריא גם ללב, וצבעו המדהים כובש בכל מנה שתכינו.
אנחנו מחזיקים בבית סלקים מוכנים שעברו בישול, אפשר לקנות היום סלק מוכן מבושל ומה שנשאר זה רק לקלף מהם את הקליפה ולפרוס דק, ובסלקים האלה השתמשנו גם במתכון קרפצ'יו סלק שלפניכם. אם סלק באריזת ואקום לא זמין לכם, אתם יכולים להכין אותו לבד בקלות. פשוט קנו מספר סלקים בינויים צעירים (בסלקים גדולים בדרך כלל יש סיבים והם לא נעימים לאכילה) קלפו אותם והכניסו לסיר עם מים רותחים למשך 15 דקות, מה שנשאר זה רק להוציא ולקרר מתחת למי ברז זורמים שיהיה נוח לעבודה.
העלינו עבורכם מתכון קל מאוד שזמן ההכנה שלו לא עולה על 10 דקות. את המנה אפשר להכין שעתיים שלוש מראש לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר. את הסלט אפשר להכין מסלק חי למרות שאני יותר אוהב את הגרסה שמכינים מסלק מבושל, בפועל זה בסך הכול סלק פרוס דק עם שמן זית מעט פרמז'ן ונגיעות עירית.

- 3 סלקים בינוניים
- 100 גרם גבינת פרמז'ן
- 5-6 גבעולי עירית קצוצים דק
- מיץ לימון מלימון אחד
- 3 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס גס
- מעט מלח גס
- מגרדים את הסלקים על מנדולידה לפרוסות דקות במיוחד, ומסדרים יפה בצורת מעגלית על צלחת הגשה.
- סוחטים לימון מעל הצלחת, מעסים את הסלקים בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס גס ומעט מלח.
- מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן, את גבעולי העירית קוצצים דק ומפזרים מעל הגבינה.
אפשרי להכין את המנה עם סלק מוכן כזו שקונים באריזת ואקום. אפשר להוסיף למנה 3 טיפות של חומץ בלסמי או מספר טיפות של רוטב סויה.
כתיבת תגובה