שאני אומר עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות קלות להכנה, אני מתכוון לכך. זה ממש משחק ילדים. ואם כבר מדברים על ילדים אני ממליץ להפוך את הכנת העוגיות לאירוע גיבוש בבית, זמן איכות עם החברה הקטנים, שתפו את הילדים במלאכת הכנת העוגיות הנפלאות האלה, או תנו להם להכין אותם בעצמם.
אנחנו מאוד אוהבים עוגיות, במיוחד עוגיות שוקולד צ'יפס טריות חמות, ישר איך שהן יוצאות מהתנור. אנחנו כל כך אוהבים את העוגיות האלה שהגענו למצב שלא נשארת לנו אפילו עוגיה אחת לאיחסון, הכל נגמר באותו יום. אז מצאנו פתרון! אני מקפיא גלילים מוכנים של בצק.
המדריך להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס!
השלב הראשון, הכנת כל המצרכים: 2 כוסות קמח, כפית סודה לשתיה, 1/2 כפית מלח, 100 גרם חמאה, 5 כפות סוכר חום, 1/2 כוס סוכר לבן, 2 ביצים, 2 כפות חלב, כף תמצית וניל, כוס גדושה מלאה של שוקולד צ'יפס לבן או חום או מעורבב.
השלב השני, הכנת הבצק (לא צריך מיקסר): ממיסים את החמאה בכלי זכוכית קטן במיקרו במשך דקה. את החמאה עם הסוכר הלבן והסוכר החום מכניסים יחד לקערת זכוכית גדולה ומערבבים היטב! מוסיפים פנימה את הביצים וממשיכים לערבב עוד כ 2 דקות. לאחר 2 דקות ערבוב מוסיפים את כל שאר המצרכים פנימה כולל את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת בצק דביק אחיד. זהו! הבצק מוכן!
עכשיו, עומדות בפניכם 2 אפשרויות:
האפשרות הראשונה לאפות מיד: לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות, לקחת תבנית אפיה, לרפד אותה בנייר אפיה ולייצור בעזרת 2 כפות צורות של כדורים קטנים ולהניח אותם על נייר האפיה במרווחים של 2 עד 3 סנטימטר אחת מהשניה ולאפות במשך 9 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות. אני ממליץ לא להכניס יותר מ 12 עוגיות בתבנית. העוגיות מתרחבות מאוד אז שימרו על מרווחים אחידים.
האפשרות השניה היא האפשרות המועדפת עלי והיא הקפאת הבצק, בדרך הזו אני יכול להקפיא את הבצק ולהוציא לי את הכמות הרצויה כל פעם שרוצים להכין עוגיות.
הסוד להשתמש בניילון ניצמד! אני פורס ניילון ניצמד על השיש באורך של 40 סנטימטר ורוחב של 30 סנטימטר ובמרכז הניילון אני מניח לאורך בעזרת מרית את הבצק. לאחר שהנחתי במרכז הניילון את הבצק אני מגלגל את הניילון הנצמד בעדינות ויוצר גליל בצק ממש כמו נקניקיה גדולה ועבה. את הצדדים אני סוגר בקשר רגיל. מניח את הגלילים בתבנית ומכניס אותם למקפיא. שאני רוצה להכין עוגיות שוקולד ציפס אני מוציא גליל של בצק קפוא מוכן ופורס ממנו רצועות בעובי של סנטימטר אני מסיר את שאריות הנילון הניצמד מהעיגולים ואת העיגולים המוכנים אני מניח על נייר אפייה ומכניס לתנור ל 9 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות. גם כאן אני מציע לא לחרוג ולהכניס רק 12 עוגיות בתבנית האפייה.
אגב, הגליל קופא כבר אחרי שעה. והכי קל להכין ממנו עוגיות, הן יוצאות מושלמות בצורה עגולה נקיה.
בדרך הזו אפשר גם לפזר עוד שוקולד ציפס מלמעלה ולדחוף אותו קצת פנימה לתוך הבצק.
זו עוגיה ממש טעימה, רכה ועבה במיוחד עם שבבי שוקולד. העוגיה משתלבת נהדר עם כוס חלב.

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות מושלמות. המתכון קל במיוחד ומיועד גם לילדים שרוצים להכין עוגיות שוקולד צ'יפס רכות במיוחד נימוחות ללא מיקסר.
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כף גדושה אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה מומסת
- 5 כפות סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים
- 2 כפות חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד צ'יפס לבן או חום או מעורבב
- מחממים תנור ל 190 מעלות.
- ממיסים את החמאה בכלי זכוכית קטן במיקרו במשך דקה.
- לוקחים קערה גדולה מכניסים בה את החמאה המומסת יחד עם הסוכר הלבן והסוכר החום ומערבבים היטב כ 2 דקות.
- מוסיפים לקערה את הביצים וממשיכים לערבב עוד כ 2 דקות. לאחר 2 דקות ערבוב מוסיפים את כל שאר המצרכים פנימה תוך כדי ערבוב כולל את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת בצק דביק אחיד.
- מרפדים תבנית אפייה בניר אפיה ובעזרת 2 כפות מכינים מהבצק כדורים קטנים. את הכדורים מניחים על ניר האפיה במרווחים של 2 סנטימטר בין עוגיה לעוגיה( כ 12 עוגיות בתבנית).
- אופים את העוגיות כ 9 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות או עד שהם מזהיבות בצדדים.
- את העוגיות מוציאים בעדינות מתבנית האפייה ומניחים אותם על רשת להתקרר במשך 10 דקות.
מומלץ להכין כמות כפולה של בצק ולהקפיא בדומה להסברים בפוסט.
הניחו לעוגיות להתקרר היטב לפני שאתם מאחסנים אותם(אם ישאר מה לאחסן...).
בכדי לקבל צורה מושלמת מומלץ להקפיא את הבצק ולפרוס ממנו עיגולים.
אפשר להעזר במיקסר להכנת הבצק.
רותם
האם יש דרך להכין עוגיות מושלמות שלא יהיו חלביות?
תודה רבה!
EasyRecipes
היי רותם
אנו נעלה מתכון בקרוב לעוגיות שוקולד צ'יפס פרווה.
בגדול, את החמאה אפשר להחליף במרגרינה בטעם חמאה ובמקום 2 כפות חלב אפשר לשים 2 כפות מים.
כמובן שיש להקפיד על שוקולד ציפס פרווה.
בהצלחה
ענתי
מעולה . נכדיי מאוד אוהבים עוגיות כאלה .
האם בכל המתכונים מדובר בכוס מדידה אוניברסלי?תודה
EasyRecipes
היי ענתי,
אנו משתמשים בכוס מדידה אוניברסלי.
1 כוס קמח = 240 מ"ל ובגרמים: 140 גרם.
ענתי
צהריים טובים -סוכר חום -איזה? יש לי סוכר חום כהה ויש לי סוכר מהסוג הדביק-מה מתאים?תודה
EasyRecipes
היי ענתי,
2 הסוגים מתאימים.
בהצלחה
דבי
בוקר טוב!
סוכר דמררה מתאים או עדיף את הכהה ודביק?
תודה ושבת שלום!
EasyRecipes
אני מעדיף דמררה, הכהה והדביק משאיר טעם לוואי שאני באופן אישי לא אוהב.
דבי
הצילו!
העיסה נראית לי מדי נוזלית ורכה.
העוגיות מתפשטות מאד באפייה.
מה עושים?
תודה רבה!
EasyRecipes
היי דבי,
האם הכנת גלילים והכנסת למקפיא?
דבי
את הרוב אפיתי מיד,
אכלו ואהבו – תודה!
יש גם גליל בפריזר.
השאלה היא אם חייבים להקפיא כדי שלא יהיה מדי נוזלי.
אגב, התגובות נעלמות אם שלחו ללא השם או המייל וכשרוצים לחזור להשלים.
שוב תודה!
סיגל
שאלה
האם ניתן להקפיא את העוגיות המוכנות?