לפני שבועיים הבן הגדול שלי חגג יום הולדת. אתם יכולים לתאר לעצמכם שבילינו את סוף השבוע במטבח בין פיצות, הכנת עוגות ועוגיות. תאמינו לי הכנו הרבה עוגות. שלא כמוני הבן שלי לא צריך לספור קלוריות ובטח לא להתאפק ולהציב גבולות.
אני ואישתי תמיד מתלוצצים ביננו לגבי היכולת של הבן שלנו לאכול ללא גבולות ולהישאר רזה כמו מקל, הוא באמת לא יצא דומה לאף אחד מאיתנו. האפשרות לאכול הכול בלי הגבלה ולא להעלות גרם שומן היא ברכה, פשוט לקנא באנשים עם גנטיקה טובה וחילוף חומרים המאפשר להם לאכול עוגות, עוגיות, שוקולד ומאכלים מלאי שומנים ופחמימות בלי הגבלה.
איזה כיף שהעוגה המועדפת על הבן שלי היא עוגת ביסקוויטים פשוטה, זו גם היתה העוגה שהוא ביקש שנכין לו ליום ההולדת. עוגת ביסקוויטים זו העוגה הכי קלה להכנה, בלי מאמץ מיוחד ועם מעט מאוד מצרכים תוך זמן קצר יש לכם עוגה מעולה, מרשימה וכמובן טעימה להפליא. מראה העוגה מטעה מאוד במיוחד לאחר שפורסים אותה, העוגה נראית מאוד מרשימה וחגיגית מה שמאפשר להכין את העוגה גם בחגים ואירועים משפחתיים.
מדהים איך שילוב של מספר מוצרים מצומצם מאוד הופך לעוגה טעימה כל כך. כל מה שצריך בכדי להכין עוגת ביסקוויטים פשוטה זה פטיבר, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב. אם אתם רוצים להתפרע אפשר להחליף את הביסקוויטים הרגילים בביסקוויטים לוטוס, אפשר גם להוסיף שבבי שוקולד או פיצפוצי שוקולד בתוך העוגה ולצורך קישוט.
מתכון זה יהיה המתכון הראשון שיצוף לכם בראש שתחשבו על עוגת ביסקוויטים. הוא פשוט מאוד להכנה ומניב תוצאות מדהימות. מה עוד אפשר לבקש?
לצורך הכנת עוגת ביסקוויטים נזדקק למיקסר להקצפה, תבנית פירקס או תבנית חד פעמית, קערה עמוקה ומרית. עוגת ביסקוויטים היא עוגה ללא אפייה ולכן גם תבנית מפלסטיק יכולה לשמש אותנו ולהיות כלי האחסון. הכנת העוגה לוקחת בין 5 ל 10 דקות והיא כוללת הקצפת השמנת המתוקה וסידור הביסקוויטים בתבנית. העוגה הזו נבנת בשכבות, שכבה ביסקוויטים ושכבה קרם קצפת. אפשר לשחק עם הכמויות של הביסקוויטים ולקבוע את כמות השכבות. אם אתם מעדיפים יותר קרם קצפת אתם יכולים להכין את העוגה רק משני שכבות של ביסקוויטים.
סידור השכבות בעוגה הוא פשוט מאוד. מתחילים תמיד מהביסקוויטים. שיכבה של ביסקוויטים ראשונה ומעליה שכבה של קרם קצפת, התהליך חוזר על עצמו כמספר השכבות הרצויות לכם כאשר השכבה האחרונה תהיה קרם. את העוגה אפשר לקשט בשבבי שוקולד מריר או בנסורת שוקולד המגורד על פומפיה.
והכי חשוב איך המרקם והטעם?
טעים!!
נימוח בפה
קריר
אוורירי
קרמי
מתוק ומשתלב נהדר עם כוס קפה.
אתם בקטע של עוגות? אני ממליץ לכם לא לפספס את העוגה הכי שווה בעיר עוגת גבינה אפויה מושלמת בסגנון ניו יורקי.

- 2 חבילות של ביסקוויטים פטיבר
- 2 יחידות שמנת מתוקה (250 מ"ל ליחידה)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 3 כוסות חלב – כוס חלב אחת לצורך ההקצפה עם השמנת ו- 2 כוסות חלב להרטבה של הביסקוויטים.
- 100 גרם שוקולד (לפירורים)
- מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם החלב והאינסטנט פודינג במיקסר עד לקבלת מרקם אחיד.
- לוקחים תבנית פיירקס, מרטיבים כל ביסקויט בחלב למשך בערך כ- 3 שניות ומניחים בשורה בתבנית.
- מורחים שכבה אחידה של קרם מעל הביסקויטים, ושוב שכבה של ביסקויטים רטובים בחלב.
- הסידור יהיה שכבה ביסקוויטים שכבה קרם עד שניגמר לכם החומר (כפי שאמרתי לשיקול דעתכם אם לעשות שתי שכבות או שלוש - המצרכים מספיקים לשלוש שכבות ולא יותר).
- מעל העוגה מגרדים שוקולד מריר בפומפיה.
- את העוגה עוטפים בינילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
העוגה מוכנה וטעימה לאחר שהייה במקרר של 12 שעות לפחות, אפשר כבר אחרי מספר שעות לאכול את העוגה אך מומלץ לאפשר לביסקוויטים להתרכך ולספוג את הנוזלים.
לילוש המלכה
תודה! עזרתם לי ולחברה שלי מאוד!!!!
יצאא טעייים
מתכון מעולה תודה רבהה יצא טעים מאווד 🙂
לירון
מתכון מעולה,
תודה!
AVIYA
יצא טעים ממש זוללים!
בת אל
עוגה מעולה תודה
ורד
המתכון מעולה!!!
האנה
עשיתי היום. עוד לא חתכתי את העוגה אבל הספקתי לטבול ביסקוויטים בקרם, ממש טעים. והיה כל עך פשוט להכין!!
לא יכולה לחכות כבר לחתוך אותה 🙂
תודה
מירב
עשיתי יצא פצצה
הכי קל בעולם וטעים להפליא
תודה
עמית
ממש טעים..
תודה רבה..
מתכון מעולה..
חולה על העוגה הזאתתת
תודה
ענת
אפשר להוסיף גבינה?
אני רוצה להכין את העוגה אבל בתוספת של חצי קילו גבינה לבנה כדי שיהיה פחות קלוריות בכל חתיכה? האם מישהו ניסה?
ויקי
הכנתי את העוגה,כל המשפחה והחברים אהבו מאוד! מודה לכם. רציתי לשאול אם לתערובת של הקרם ניתן להוסיף אבקת קקאו או איך אפשר להכין תערובת קקאו? תודה מראש !
אתי
מתכון מעולה, הבאתי לעבודה אנשים התלהבו!!
***דרך אגב אני החלפתי את הפתי בר בלוטוס
שני
אני מאמינה שיצא פצצה! האם אפשר להקציף עם כלי פשוט כמו להקצפת ביצים? ולא במיקסר חשמלי?
EasyRecipes
היי שני,
אפשרי בהחלט!
רים
כתוב 2 שמנת מתוקה זה של 250מל או של 500 מל
מיטל
לאיזה גודל תבנית זה מתאים?
EasyRecipes
היי מיטל,
אנחנו משתמשים בתבנית פיירקס מלבנית להכנת עוגת בסקוויטים.
אך כל תבנית מלבנית 40 על 25 או 30 סנטימטר מתאימה בהחלט.
בתאבון
כנרת
מתכון קל ומצוין
טעים מאוד
תודה רבה