רוצים לעשות יום כיף למישהו? הזמינו אתכם לארוחת ערב בדקה 90 ואתם לא רוצים להגיע בידיים ריקות? אולי סתם אתם רוצים להתפנק על עוגת בננות? עוגת בננות קלאסית ממלאת את הבית בחמימות, ריחות נהדרים, ומשפרת פלאים את מצב הרוח. כן תתפלאו בעוגת בננות יש קסם!
במתכון עוגת בננות קלאסית פשוטה יש מספר סימני היכר, זו עוגה לחה ועשירה בטעם מתוק טבעי, עוגה פלאפית ואהובה מאוד בקרב מבוגרים וילדים. מתכון טוב לעוגת בננות קלה אמור להיות סלחני. מתכון שמאפשר קצת חריגה מהכמויות ואף חריגה קלה מהמצרכים, מאוד דומה למתכון שפירסמנו בעבר והוא מוצלח בטירוף: עוגת פירות יבשים.
העוגה שלפניכם ניתנת למשחק כראות עיניכם, רוצים עוגה בלי סוכר? אין בעיה תמירו את הסוכר בדבש, בדבש יש סוכר טבעי. רוצים להכין את העוגה בלי חמאה? אין בעיה תמירו את החמאה בשמן. אוהבים טעם דומיננטי של בננות תוסיפו עוד בננה אחת. אוהבים אגוזים? תמירו מעט מכמות הקמח באגוזים (אפשר להפחית ½ כוס קמח ולהוסיף חצי כוס אגוזים במקום).
כמו שאתם רואים יש המון צדדים חיוביים במתכון שלנו. ואל תהססו לבצע שינויים ולהפוך אותו למתכון שלכם. אל תשכחו כמובן לשתף אותנו לאחר מכן.
עם כמה שיפורים קטנים כמו הוספת צימוקים, פירות יבשים קצוצים, שוקולד צ'יפס או פרוסות בננה שלמות אתם יכולים להפוך את העוגה לנסיכה של ממש. רעיון נוסף הוא להכין את העוגה בתבנית מאפינס במקום בתבנית אינגליש קייק!
בכל פעם שנשארות לנו כמה בננות בשלות ורכות אנחנו מכינים עוגת בננות, זה ממש קל. 10 דקות עבודה, שעה בתנור ויש לכם יופי של מתנה. הבית מתמלא בניחוחות מגרים ומפתים של עוגת בננות טריה שמשגע אפילו את השכנים.
מה מיוחד בעוגת בננות?
קלה מאוד להכנה! לא נדרשות הכנות מראש, מתכון מאוד סלחני ומאפשר חריגה מהמצרכים, טעימה מאוד, בעלה מרקם לח, עסיסית במיוחד ואפשר להכין אותה גם בתבנית מאפינס מה עוד אפשר לבקש?
אני ממליץ, מיד לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעל אבקת סוכר. העוגה משתלבת נהדר עם כוס חלב או קפה הפוך.
זהו, מהיום לא תזרקו יותר בננות בשלות יתר על המידה מכינים עוגת בננות מהירה ומה שנשאר זה רק לחתוך ולהגיש.

- 4 בננות מעוכות מרוסקות בעזרת מזלג.
- 2 כוסות קמח רגיל
- 3 ביצים
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 כפית קינמון
- כוס סוכר חום
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית אבקת אפיה
- ½ כפית מלח
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- הכניסו לקערה את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה, קינמון ומלח. ערבבו את המצרכים יחד בעזרת כף והניחו את הקערה בצד.
- בקערה נוספת קטנה מועכים בעזרת מזלג את הבננות ומניחים בצד.
- בקערת מיקסר הכניסו את הסוכר והחמאה וערבבו יחד כ 40 שניות עד שאין גושים של חמאה והמרקם אחיד.
- הוסיפו בהדרגה את הביצים למיקסר ותנו לו לעבוד עוד 30 שניות.
- מוסיפים את מחית הבננות ומערבבים יחד הכול עוד 20 שניות.
- את המצרכים היבשים שהכנו מראש מתחילים להוסיף בהדרגה למיקסר. כוונו את המיקסר על הדרגה הנמוכה ביותר שיש והתחילו להכניס פנימה בהדרגה כל פעם כף. בכף האחרונה כבו את המיקסר.
- שמנו תבנית אינגליש קייק או תבנית מאפינס וצקו את הבלילה פנימה(אני מניח נייר אפיה שעוזר מאוד בהוצאת העוגה בצורה מושלמת).
- את התבנית יש להכניס לתנור למשך שעה של אפיה בטמפרטורה של 180 מעלות.
סמיר נפאר
עוגה קלה להכנה אוורירית וטעימה !
אני ממליץ לאפות משך 50 דקות בהתחלה לבדוק בקיסם אם הקיסם לא יבש להוסיף עוד 5 דקות וכן הלאה עד שהקיסם יצא יבש !!!
נוגה
עוגה מצויינת, הכנה מהירה ופשוטה.
יעלי
אוי…יש לע רק שתי בננות גדולות! זה יספיק?? או אולי להוסיף משהו…זה יהיה אפשרי עם שתי בננות גדולות? או לוותר? אני לא רוצה עוגת חנק…מקוה שתינו לי במהרה כדי שהבננות לא יישארו…תודה!!!!!
EasyRecipes
היי יעלי,
אפשר בהחלט.
מירי
אין לי מיקסר,זה יכול לעבוד גם בלי?