עוגת גבינה בדרך כלל נמצאת ברשימה השחורה של אנשים שנמצאים בדיאטה. אך באופן די מפתיע אם פצחתם בדיאטה דלת פחמימות זה לא אומר שאתם צריכים להימנע מהקינוחים הכי טעימים שיש. עוגת גבינה היא אופציה מעולה לקינוח דל סוכרים ופחמימות, המתכון הבא מומלץ מאוד לכל מי שנמצא באחד השלבים בדיאטה הזו, או מעוניין להימנע מסוכרים.
עוגת הגבינה שלפניכם היא עוגה בסיסית מאוד, היא לא מכילה סוכר וקמח והיא דלת פחמימות. עוגת הגבינה הזו עזרה לי מאוד שהשתוקקתי לקינוח מתוק בתקופה שנמנעתי מפחמימות, זו עוגה טעימה מאוד ומומלץ להגיש אותה קרה, טעמה משתבח עם הזמן (ככל שעוגת הגבינה תשהה במקרר).
זו עוגת גבינה מעולה למי מכם שנמצא כרגע באחד השלבים של דיאטת אטקינס המבוססת על שומנים, למי מכם שלא יודע, בדיאטת אטקינס לא סופרים קלוריות סופרים פחמימות. לצורך הכנת העוגה נבחר גבינות שמנות (ככל שאחוזי השומן בגבינה גבוהים יותר כך יש בה פחות פחמימות). למי מכם שמחפש מתכון לעוגת גבינה ללא פחמימות או עוגת גבינה ללא סוכר העוגה הזו תתאים בהחלט.
דיאטת אטקינס מורכבת משלושה שלבים, בשלב הראשון נמנעים כמעט בכלל מפחמימות והמחמירים לא עוברים את המכסה של 24 פחמימות ליום, השלב הזה הוא השלב הקשה והוא אורך כ- 3 שבועות. בשלב השני אפשר לשלב יותר פחמימות וזהו השלב בו אני באופן אישי הייתי מכין את עוגת הגבינה ללא סוכר, פשוט קל יותר לשלב את העוגה בשלב השני מבלי לצמצם ארוחה של ממש.
טיפ קטן לאפיית עוגת גבינה היא להשתמש באבן שמוט הממוקמת בתחתית תנור האפיה, זה עוזר לשמור על החום במשך זמן האפיה. לרוב אנשים מוסיפים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור, המים גורמים לאדים מה שמונע סדקים בעוגה ומכניס לחות ואוריריות. אני אישית לא משתמש בכלי עם מים בכדי לא להוסיף לחות לעוגה, את עוגת הגבינה שלי אני אוהב יבשה עד כמה שאפשר.
השלב הראשון בהכנת עוגת הגבינה יהיה להביא את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות, זה הזמן לנסות את העצה שלי, אם יש לכם אבן שמוט או אבן קרמית מקמו אותה בתחתית תנור האפיה, זה עוזר בפיזור חום אחיד.
מיד לאחר מכן נכין את התחתית של עוגת הגבינה, התחתית דקה מאוד ומורכבת מ- 150 גרם של אגוזי מלך שלמים שיכנסו למעבד מזון במהירות גבוהה למשך 20 שניות שיהפכו את האגוזים לנסורת דקה. נוסיף למעבד המזון 50 גרם של חמאה מומסת ונפעיל את מעבד המזון ל- 5 שניות נוספות. את התערובת נשטח בצורה אחידה בתבנית ונניח בצד עד שנסיים עם הכנת תערובת הגבינות.
הכנת התערובת של הגבינות קלה מאוד להכנה. פשוט מאוד לוקחים את כל המצרכים ומערבבים יחד רצוי במיקסר. אין כל חשיבות לסדר הכנסת המוצרים. מערבבים יחד את הגבינות, הביצים, סוכרזית בנוזל ותמצית הווניל עד לקבלת מרקם אחיד. את התערובת שנוצרה יוצקים מעל שכבת האגוזים ומיד מכניסים לתנור.
אני חייב להודות, נכון, העוגה לא יפה, ובטח לא מרשימה אך הטעם ממש משגע.
לא הכול צריך להראות מושלם. בשלבי האפיה עוגת הגבינה תמריא לשחקים ולאחר מכן תנחת נחיתה רכה. היא תיסדק מעט ותראה אפילו אבודה. אפשרו לעוגה לנחות ולהתקרר. הכניסו אותה למקרר למשך יממה והתענגו על כל ביס וביס אני מבטיח !!
אני לא בדקתי בדיוק מה כמות הפחמימות שיש בעוגת הגבינה הזו אך אני משער שיש בכול פרוסת עוגה כ – 10 פחמימות. העוגה מורכבת מגבינות שמנות ורוב הגבינות השמנות מכילת בין 2 ל- 3 פחמימות ל- 100 גרם.

- 1 חבילה גבינת שמנת 25% שומן 2.5 פחמימות ל – 100 גרם.
- 2 חבילה שמנת של פעם 27% שומן 3 פחמימות ל – 100 גרם.
- 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן 3 פחמימות ל – 100 גרם.
- 2 כפיות של תמצית ווניל.
- 1 כף של ממתיק מלאכותי בנוזל או לפי הוראות היצרן המשווה מידה של ½ כוס סוכר.
- 4 ביצים 0 פחמימות
- מחממים תנור אפיה ל 200 מעלות.
- טוחנים את האגוזים עד שמתקבל מרקם דק של נסורת ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה המומסת. את התערובת משטחים בתבנית עגולה 26".
- בקערת המיקסר מכניסים את כל המוצרים הנותרים: הגבינות, הביצים, תמצית הווניל והממתיק. את התערובת יש לערבב יחד כדקה עד שמתקבלת עיסה דלילה עם בועות.
- את תערובת הגבינות יש לצקת מעל שכבת האגוזים ולהכניס לתנור למשך שעה, לא לפני שהורדתם את הטמפרטורה ל- 170 מעלות.
- לאחר שעה יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עוד מספר דקות, לאפשר לעוגה נחיתה רכה ונעימה.
- מומלף להכניס את העוגה למקרר לאחר קירור ליממה אחת לפחות.
- לפרוס ולהגיש.
חשוב לציין שבגבינה יש המון נוזלים ובמידה ואנו רוצים להכין את העוגה יבשה וכבדה יותר, יש לנקז את הגבינות מנוזלים לפחות למשך שעתיים.
את ניקוז הנוזלים מהגבינות מבצעים באמצעות חיתול בד. פורסים את החיתול על השיש, שופכים את הגבינות אל מרכז החיתול, אוספים את ארבעת הקצוות וקושרים בתליה על ברז הכיור כשעתיים, הנוזלים חודרים דרך חורי בד החיתול בעדינות והגבינה הופכת כבדה יותר.
זאנה
תודה לכם על בלוג כיפי נגיש ומתוק ביותר!אני שלכם!!!!!!
EasyRecipes
זאנה תודה רבה!
כנרת
היי Easy
יש עוד מתכונים מותאמים לדיאטת אטקינס?
תודה מראש.
EasyRecipes
היי כנרת,
אנו עובדים על מתכונים נוספים וחלק מהם יהיו במיוחד לאטקינס.