עוגת גזר גבוהה טעימה ועסיסית יאמי! והכול בזכות מתכון אחד קל מאוד להכנה מה עוד אפשר לבקש. אני הכנתי את העוגה בתבנית אפיה עגולה אבל אתם בקלות יכולים להכין עוגת גזר בתבנית אינגליש קייק או אפילו בתבנית מאפינס.
הכי כיף להכין עוגת גזר בחושה טעימה בבית במיוחד שמדובר במתכון קל!
לכל אחד יש עוגה בחושה שהוא אוהב במיוחד. חלק אוהבים את העוגה שלהם אוורירית, חלק אוהב עוגות דחוסות, והרבה אנשים אוהבים עוגות דביקות נימוחות שמזכירות פאדג' בראוניז ולאחרים ממש לא אכפת איזה עוגה הם אוכלים, העיקר שכל העוגה מצופה בקצפת או קרם שוקולד עשיר.
העוגה האהובה על אבא שלי היא עוגת גזר. תמיד מחסירים פעימה שמגישים לאבא פרוסת עוגת גזר נימוחה, תמיד אבל תמיד יש כמה שניות של שקט לאחר שהוא טועם את העוגה. ואז מגיעה תחושה נהדרת שאבא אומר לכם שהעוגה נהדרת, הצלחת… יצא ממש טעים. עכשיו אתם מבינים למה העוגה הזו הפכה למשימה, מי לא רוצה שאבא שלו יהיה מרוצה, ומה שטוב לאבא שלי בטוח טוב גם לי.
אני מעדיף שהעוגה תהיה לחה ככל האפשר. עוגה מלאה בטעם של גזר, מלא טעם שמתמוסס בפה.
יש מספר מרכיבים קבועים במתכוני עוגות: סוכר, קמח, ביצים, ושומן (כל מרכיב שמכיל שומן, יכול להיות חמאה או שמן). לכל אחד מהמרכיבים האלה יש השפעה שונה על האפיה, המרקם והטעם.
מבנה העוגה נוצר משילוב של ביצים וקמח. הטעם של העוגה ברוב המקרים מגיע מהסוכר והשומן. ככל שתוסיפו סוכר ושומן כך העוגה תצא לחה יותר. בכדי להגיע למבנה עוגה רצוי בעל לחות מדוייקת יש לשחק עם הכמויות עד לקבלת המרקם הרצוי וכמובן גובה וטעם.
אפית עוגה היא סוג של מדע ומחקר, משוואה מתמטית של מוצרים. למרבה המזל עברנו את כל הסגה הזו, ואני מצאתי את היחסים המאוזנים, המשלבים יחד לחות, גובה, מבנה וכמובן טעם שיוצרים יחד עוגת גזר טעימה במיוחד.
ראו הוזהרתם: אתם הולכים להתאהב בעוגה הזו.
השומן במתכון הזה הוא חמאה, לא שמן. למדתי שחמאה גורמת לפרורים שבעוגה להיות רכים יותר, לדעתי החמאה מייצרת יותר לחות. עם זאת, במתכונים מסויימים אני אוהב לשלב שמן, לדעתי עוגת שיש יוצאת טעימה יותר עם שמן.
לחמאה אני מוסיף גביע אחד של שמנת חמוצה היא לא חייבת להיות שמנה במיוחד. שמנת חמוצה היא תוספת נהדרת לעוגות ועוגיות. שמנת מוסיפה לחות נוספת למוצר המוגמר.
מה הלאה? סוכר. לא מתפשר כאן! עוגת גזר אני תמיד מכין עם סוכר חום. סוכר חום טעים יותר, בריא יותר וגם הוא מספק לחות מדהימה לעוגה.
ואיי כמה לחות 🙂 המילה הזו מככבת בפוסט ויש לה סיבה מוצדקת, אין כמו עוגת גזר לחה ונימוחה!
זו באמת עוגת גזר נהדרת ופשוטה. בשילוב של קרם שמנת לבן המצפה את כל העוגה אתם תצרו את היצירה המושלמת, כל ביס יתמוסס לכם בפה ותהיו עצובים לראות את העוגה נגמרת! הפעם בחרתי להוסיף קצפת מוכנה, של חברה איכותית וכמה שיותר יותר טוב מבחינתי. אתם יכולים למצוא קצפת מוכנה ואיכותית בכל סופר, או להכין לבד אם מתחשק לכם.
עוגת גזר, כמו עוגת בננות, הכי טעימה למחרת לאחר שהטעמים משתלבים יחד אחד עם השני. עוגת הגזר גם תהיה לחה יותר ביום למחרת. כמובן שיש לאחסן את העוגה בכלי סגור כדי שהאוויר בחוץ לא יגרום לעוגה להתייבש.
יאמי אמיתי מלא קצפת.
הצעות ורעיונות להגשה: כדור גלידת וניל אתם יכולים להכין לבד בבית.. והמון, אבל המון קצפת.

- 6 גזרים גדולים מגורדים בפומפיה גסה
- 1 כפית גדושה קינמון
- 2 כפיות סוכר וניל
- 100 גרם חמאה מומסת במיקרו
- 1 כוס סוכר חום
- 2 כוסות קמח
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 4 ביצים
- ½ כוס אגוזים קצוצים
- 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתיה
- 2 כפיות אבקת אפיה.
- 1 כפית גרדת לימון
- 1 כף גינגר מגורד אופציה
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- בקערה גדולה מכניסים כוס סוכר עם החמאה המומסת ומערבבים יחד מספר שניות.
- מוסיפים לתערובת: ביצים, גזר מגורד בפומפיה, אגוזים קצוצים, גינגר (אם מתחשק), גרדת לימון, שמנת חמוצה, קינמון ומערבבים יחד עוד מספר שניות עד שכל המצרכים התמזגו יחד.
- לאחר שהתערובת בעלת מרקם אחיד מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפיה, סוכר הוניל, סודה לשתיה, ומערבבים יחד בעזרת מטרפה ידנית.
- זהו! הכל מוכן! לצקת לתבנית אפיה משומנת. הבחירה בידכם כל תבנית תתאים.. עגולה בינונית, תבנית אינגליש קייק או תבנית מאפינס.
- אני השתמשתי בתבנית עגולה קפיצית בגודל 26. זמן האפיה הינו 40 דקות.
עוגת גזר הכי טעימה יום אחרי. מומלץ להכין את העוגה מראש.
מומלץ להגיש עם קצפת משמנת מתוקה.
אם תשאר עוגה.... מומלץ לאחסן בקופסה סגורה.
ענתי
העוגה ניראת מעולה.האם יש אפשרות לוותר על האגוזים?תודה
EasyRecipes
היי ענתי,
תודה רבה. יש אפשרות לוותר על האגוזים.
קחי בחשבון שאגוזים מתנהגים ממש כמו קמח ולכן אם מוותרים עליהם יש להוסיף עוד קמח לעוגה.
במקום 1/2 כוס אגוזים קצוצים תוסיפי 1/2 כוס קמח לתערובת.
בהצלחה!
יעל
היי, אם אין לי שמנת חמוצה.. מה אפשר לעשות.?
EasyRecipes
את השמנת אפשר להמיר באשל או יוגורט.
בהצלחה
מור
עוגה מדהימה!!!