עוגת דובדבנים בחושה משובחת קלה להכנה, עם האיזון המושלם של רכות לחות ואווריריות!
לא שומרים יותר בבטן, מחליטים לשתף מתכון עוגת דובדבנים קלה להכנה ומאוד פשוטה. העוגה לא עשירה מידי, לא צפופה מידי ולא מתוקה מידי, זו עוגה בחושה לחה ויחד עם זאת אוורירית. מעבר להיותה מושלמת היא מתאימה שמתחשק משהו מתוק לשעות אחר הצהריים.
את העוגה הזו נהגו להכין בבית שלנו מיד עם תחילתה של עונת הדובדבנים. עכשיו אנחנו מכינים את אותה עוגה למשפחה שלנו! אני מבטיח לכם שמדובר בעוגה שתהפוך אתכם למסמר הערב. מהיום והלאה עוגת הדובדבנים שלפניכם תהפוך להיות הנשק הסודי המתוק שלכם לאירועים מיוחדים בחודשי הקיץ החמים (עונת הדובדבנים) ולעולם לא תחפשו שוב מתכון אחר. לדעתי זו אחת העוגות הבחושות עם דובדבנים מהטובות שיש!
עוגת הדובדבנים הטובה שיש? אז כן! לפחות עבורי, זו עוגה שמשלבת בתוכה המון זיכרונות מתוקים. נכון יש הרבה אנשים ש"טוענים" שלהם יש את המתכון הטוב ביותר. אתם יודעים מה, מקובל עלי ואין לי בעיה עם זה. אך לאחר שהאורחים שלכם יטעמו את העוגה הזו הם יצהירו בפה מלא שזו העוגה הכי טעימה שהם אכלו אי פעם. ואתם תשמרו לכם בסוד בזמן שהמחמאות ימשכו עד כמה קל היה להכין את העוגה הזו. אתם תהנהנו בראש, תחייכו ותודו להם בנימוס.
מתי תבינו שיש לכם ביד את המתכון לעוגה חלומית טעימה? שיתחילו הבקשות למתכון. זה קורה בדרך כלל שאנשים אוהבים באמת את מה שהכנתם. המתכון עצמו די פשוט ומאוד מומלץ להכין את העוגה בעזרת הילדים. אם הילדים קטנים שתפו אותם במלאכת פיזור אבקת הסוכר.
המתכון שלפניכם מורכב מחומרים פשוטים וכמעט לא מצריך ניסיון באפיה. זה ממש קלי קלות, לוקחים את כל החומרים מניחים בקערה ומערבבים. זה מתכון קל ונהדר למי מכם שצריך להכין עוגה במהירות הבזק על רגל אחת.
מה עוד אפשר לספר על עוגת הדובדבנים שלנו… למה לצפות מהעוגה? ובכן בראש ובראשונה זו עוגה טעימה מאוד! זו עוגה גבוהה בעלת מראה נהדר, זו עוגה עסיסית ולחה מעט בגלל שילוב הדובדבנים.
שאני מכין את העוגה אני לא מקפיד על המיקום בו יהיו הדובדבנים בעוגה. ההפך אני אוהב שהם שוקעים ולכן אני לא משחק יותר מידי עם הדובדבנים, שהבלילה מוכנה אני מכניס פנימה את הדובדבנים ויוצק את התערובת לתבנית האפיה. הדובדבנים מתפזרים ושוקעים בחלק התחתון של העוגה. אבל ויש כאן אבל… אם אתם רוצים שהדובדבנים ישארו בחלק העליון של העוגה קמחו אותם במעט קמח (הליך שימנע באופן חלקי את שקיעת הדובדבנים בבלילה) ורק אחרי שיצקתם את הבלילה לתבנית פזרו את הדובדבנים מעל.
אם אתם רוצים להכין עוגת דובדבנים גבוהה, עסיסית ואוורירית אל תחפשו מתכון אחר אתם במקום הנכון. יש לכם יום הולדת בקרוב? העוגה מתאימה מאוד גם לימי הולדת למבוגרים או לילדים.
מספר טיפים באפיית עוגה בחושה שכבר כתבתי בעבר באחד המתכונים שלנו אך אחזור עליהם שוב עבור חברים חדשים שמבקרים אצלנו בפעם הראשונה: הקפידו על השארת 3 ס"מ רווח מסף התבנית (מילוי עודף יגרום לגלישת העוגה). הקפידו על חום תנור בינוני נמוך מקסימום 170 מעלות. מומלץ מאוד לאפות את העוגה אפיה איטית מה שימנע את שקיעת העוגה במרכז. תמיד רצוי להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר. תמיד מומלץ לנפות קמח, סוכר, אבקת אפיה, אבקות קקאו למיניהן, סודה לשתיה וכדומה. חממו את התנור מראש לפחות 10 דקות טרם הכנסת העוגה. והכי חשוב – אל תערבבו יתר על המידה – עוגה שמערבבים אותה יותר מדי תצא דחוסה וקשה.
הכנתם את העוגה ועדיין נשארו לכם עוד המון דובדבנים? אני ממליץ לכם להכין גלידת דובדבנים ביתית עשירה וקלה להכנה ללא מכונה או ריבת דובדבנים ואפרסקים ביתית עשירה ומתוקה.
אם הכנתם את המתכון אל תשכחו להשאיר תגובה,עדכנו אותנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.
עוגת דובדבנים בחושה משובחת וקלה להכנה מאוזנת ומושלמת בעלת לחות ואווריריות נהדרת. זו עוגת דובדבנים פשוטה אוורירית גבוהה ועסיסית במיוחד.
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 2 כוסות קמח תופח מאליו
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקיות אבקת אפיה
- 2 שמנת מתוקה
- 40 דובדבנים מגולענים או דובדבני אמרונה.
- 100 גרם אבקת סוכר
- נתחיל עם כל החומרים היבשים, ננפה את הקמח לקערה, נוסיף לקערה את אבקת האפיה, את הסוכר וניל, סוכר רגיל ונערבב קלות.
- בקערית קטנה נטרוף את הביצים, ונוסיף את השמנת מתוקה.
- בעזרת מטרפה נאחד את היבשים עם הנוזלים. לקערת הנוזלים בעודינו מערבבים נוסיף בהדרגה את החומרים היבשים עד לקבלת מרקם אחיד, אין צורך לערבב יותר מידי (ערבוב קל עד שלא יהיו גושים). הוסיפו את הדובדבנים לתערובת.
- לשמן קלות תבנית עגולה קפיצית 26 סנטימטר (מומלץ לרפד בנייר אפיה)ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות למשך 60 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ובבדיקה הקיסם יוצא יבש.
- להניח את העוגה בצד להתקרר כ 20 דקות, לאחר צינון מלא של העוגה לפזר מעל אבקת סוכר.
אם אתם מעונינים שהדובדבנים ישארו בחלק העליון של העוגה אל תכניסו אותם לתערובת. קמחו אותם והניחו אותם מעל התערובת בעדינות רק לאחר שבזקתם אותה לתבנית.
אירית טלמור
המתכון נראה מבטיח מאד (וכי איך לא עם 2 שמנת מתוקה…)
מבקשת עצה איך לגלען את הדובדבנים, עם שפע הדובדבנים שהיו ם בשוק.
EasyRecipes
היי אירית,
מצרף לך קישור : https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/SOS/Article-3f193e1c82f9641006.htm
Atar
אפשר להשתמש בדובדבנים קפואים?
אלה
האם ניתן להכין עם דובדבנים משומרים?
EasyRecipes
הי אלה,
בהחלט אפשרי
איריס
אי אפשר לצנן 20 דקות!!!
הריח מטריף
לקחתי חתיכה ברגע שיצא מהתנור
מעדן ממש
תודה
נופר
הכנתי אותה לשבת והיא פשוט יצאה נהדר!! עסיסית ואוורירית! מומלץ ביותר