עוגת פירות יבשים עשירה היא עוגת תה קלאסית, היא טעימה מאוד וכמו רוב המתכונים שלנו היא קלה להכנה. את העוגה הזו נהוג להגיש פרוסה, עם חמאה וכמובן כוס תה או קפה. עוגת פירות יבשים בחושה אפשר לשמור בקופסא אטומה ולהנות ממנה במשך שבוע ואף יותר.
תאמינו לי כבר שמעתי את כל הבדיחות על עוגות בחושות. מעצור לדלת, עוגת חנק, תפיחה בגב ועוד..ככל הנראה יש בעולם הכי הרבה בדיחות על עוגות בחושות, הרבה יותר מאשר על כל עוגה אחרת. אז בואו נרגיע, זה לא יקרה במתכון הזה! עוגת הפירות היבשים הזו לא תהפוך לבדיחה!
זה מתכון לעוגה בחושה עם פירות יבשים שנכנסה לקטגוריה של אוכל בריא.כל המצרכים שיש בעוגה הם טיבעיים לחלוטין, טריים, ובריאים.
עוגת הפירות הזו משלבת הרבה פירות יבשים. אגוזים (אגוזי מלך, אגוזי לוז) קשיו, שקדים והמון פירות יבשים (משמשים, שזיפים, אוכמניות, צימוקים). הבלילה עצמה נועדה רק להחזיק את הפירות היבשים יחד, היא משמשת רק כדבק ולא יותר מזה. הבלילה מורכבת ממעט מאוד קמח (רצוי קמח חיטה מלא) ממעט סוכר (רצוי סוכר חום), מספר ביצים וטיפת תמצית וניל. כן שמעתם נכון, אין בעוגה טיפת חמאה או שמן.
יתרון נוסף שיש בעוגה, הוא שאין צורך להיצמד בדיוק למתכון, אתם תמיד יכולים לשנות את סוגי הפירות היבשים והאגוזים, רק לשמור שהיחסים נשארים שווים. את הפירות היבשים מומלץ לקנות בתפזורת מחנות שיש בה תחלופה גבוהה. תרגישו את הפרי תוודאו שהוא טרי ובאיכות גבוהה. קשה מאוד לאמוד את איכות המוצר שהוא מגיע בחבילה סגורה. אם אין לכם ברירה ואתם קונים פירות יבשים באריזות סגורות, בדקו את תאריך התפוגה של המוצר, תנסו לראות את תוכן השקית. המוצר צריך להיות בעל ברק טיבעי, מעט שמנוני ולח. והכי חשוב המנעו מפירות מסוכרים שעברו תהליך עיבוד.
התוצאה: עוגת פירות יבשים עשירה מאוד וטעימה להפליא.

- 250 גרם אגוזים מכול סוג שקדים, קשיו.
- 250 גרם פירות יבשים קצוצים. צימוקים משמשים, חמוציות, תמרים.
- ½ כוס סוכר חום
- ½ כוס קמח חיטה מלא
- 3 ביצים גדולות
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כף תמצית וניל
- חממו את תנור האפיה לטמפרטורה של 170 מעלות.
- בקערה גדולה בעזרת כף ערבבו יחד את הביצים, הקמח, אבקת האפיה, הסוכר ותמצית הוניל על לקבלת עיסה אחידה.
- שלבו יחד את כל שאר המצרכים וערבבו היטב עד שכל המצרכים מכוסים היטב בבלילה. (הבלילה היא רק דבק שמאחד את כל הפירות היבשים יחד).
- רפדו תבנית אפיה מלבנית (אינגליש קייק) בנייר אפיה ושמנו אותה במעט ספרי שמן. צקו פנימה את הבלילה ונערו קלות את התבנית כל שכל המצרכים יהיו מכוסים בבלילה ומיושרים בתבנית האפיה. ( אני דופק 2-3 דפיקות קלות את התבנית על השיש בכדי שבועות אוויר שנלכדו יצאו החוצה).
- את תבנית האפיה יש להכניס לתנור האפיה למשך 45 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
השתמשו בפירות יבשים טריים לא מסוכרים.
אחסנו את העוגה בקופסא סגורה במקום קריר (לא במקרר).
אל תחששו לגוון ולהכניס לעוגה כל פעם פירות יבשים אחרים. רק שימרו על יחסים דומים של המרכיבים. 250 גרם אגוזים מכל סוג, 250 גרם פירות יבשים מכל סוג.
ליבי
עוגה ממש טעימה! הכנתי לכבוד ט"ו בשבט ביחד עם בתי בת ה-3 ונהנינו מההכנה הקלה והמהירה. לאחר שהעוגה השחימה (כ-45 דק' כפי שמצוין במתכון) העברתי לשלב התחתון בתנור לעוד 6 דק' וקיבלנו עוגה קריספית נפלאה. תודה רבה על המתכון!
מיכל
תודה על המתכון,נראה נפלא.
האם אפשר להמיר את הסוכר בממתיק טבעי? (סילאן, אגבה,מיפל)
תודה,
מיכל
אתי
הכנתי היום ויצא כל כך טעים!!!! מאמצת. תודה ואני בהחלט ינסה עוד מתכונים בהמשך.