יש המון מתכונים לעוגות שוקולד בכוס שאפשר להכין במיקרוגל חלקם טובים וקלים וחלקם פחות, בתקופה האחרונה בדקנו מספר מתכונים קלים להכנה כאלה. את המתכונים הטובים שמרנו, שידרגנו והגענו למתכון המנצח הטעים ביותר והאמין ביותר. המתכון שלפניכם קל מאוד להכנה אפילו לילדים שרוצים להכין לעצמם עוגת שוקולד ב – 3 דקות במיקרוגל.
מצחיק לומר את זה, אבל המתכון הזה ישנה לכם קצת את החיים ויהפוך אותם לנוחים יותר, במיוחד כאשר אתם רוצים להכין קינוח מהיר וטעים עם שוקולד לארוחת בוקר או כל ארוחה אחרת. אצלנו לפחות, עוגת השוקולד בכוס הפכה ללהיט בתקופה האחרונה, וכל פעם שהחברים של הילדים שלנו מגיעים הם מכינים לעצמם לבד עוגת שוקולד כל אחד בספל או בכוס שהוא אוהב.
את המתכון של עוגת השוקולד שלפניכם הכנו כבר לפחות 10 פעמים. אני אישית כהרגלי אוהב לשנות ולגוון, כל פעם מחדש. אני אוהב להוסיף קינמון, אגוז מוסקט, שוקולד צ'יפס מתוק לבן או חום ותתפלאו אפילו מעט פלפל צ'ילי מידי פעם. אפשר ואף רצוי לדעתי לפזר למעלה לאחר האפייה אבקת סוכר לקישוט.
לפניכם עוגת השוקולד הכי מהירה שאני מכיר ולדעתי גם הכי קלה. תוך 3 דקות יש לכם עוגה אישית מדהימה וטעימה להפליא. אני מזהיר מראש… זה ממכר!

- 4 כפות קמח תופח
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות קקאו או שוקולית
- 1/2 ביצה הוראות באופן ההכנה
- 3 כפות חלב
- 2 כפות שמן או חמאה מומסת
- 2 כפות שוקולד צ'יפס מומלץ
- 1/4 כפית תמצית וניל
- ספל גדול
- את כל החומרים היבשים מכניסים לספל ומערבבים היטב.
- הוסיפו את ½ הביצה, בכדי להכין חצי ביצה, יש לקחת ביצה שלמה לערבב אותה היטב בכוס נפרדת (ממש כמו לחביתה) ומהתערובת לשפוך מחצית מהכמות.
- לאחר הוספת הביצה הוסיפו את השמן, תמצית הווניל, החלב והשוקולד צ'יפס והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
- הניחו את הספל במיקרו למשך 3 דקות בעוצמה המרבית שלו.
זה ממכר!
צנאט
היי לכולם
אני הכנתי את זה, וזה היה ממש טעים.
דניאלה
אפשר להכין את זה גם בלי החלב? אני רוצה שזה יהיה פרווה… תודה
גלעד
אפשר בלי שוקולד צ'יפס?
EasyRecipes
היי גלעד,
אפשר בהחלט. קח בחשבון שהשוקולד ציפס מוסיף לחות ומעט רטיבות ולכן המרקם יצא מעט יבש.
אתי
טעים מאוד!!
תודה 🙂
ענת
נכון..לא שמתי שוקולד ציפס ובמקום זה שמתי מעט קוביות שוקולד חלב..
למי שמכין תקפידו על זה.. שלא ייצא לכם יבש
חייבת לציין שאפיתי את שבלולי השמרים ויצא מעולה!!!
דשה
האם אפשר במקום קמח תופח לשים אבקת אפיה עם קמח?
אם כן מה הכמויות?
EasyRecipes
היי דשה,
לשאלתך, כדי להמיר את הקמת התופח בקמח רגיל יש להוסיף על הכמות (4 כפות) חצי כפית אבקת אפיה.
בגדול כוס קמח תופח שווה ערך לכוס קמח רגיל וכפית אחת אבקת אפיה.
מירי
הי. האם אפשר להכין את העוגה הזו בגרסה ללא גלוטן? תודה
ח
כמה צריך להוסיף בכדי שזה יספיק לתבנית אינגליש קייק??
תודה!
EasyRecipes
היי,
המצרכים לעוגת השוקולד בכוס הם טיפה שונים מהמצרכים לעוגה רגילה הנאפת בתנור לכן אין אפשרות להכפיל במקרה הזה.