עוגת תפוזים בחושה עשירה מאוד, טעימה, אוורירית ומרשימה במיוחד! עוגת תפוזים פשוטה עם נגיעות קוקוס שמעלה זכרונות ילדות… אמא שלי היתה נוהגת לאפות אותה בסיר פלא על הגז בימי שישי לכבוד שבת בצהריים. היא רכה, דביקה ועסיסית במיוחד. זו עוגת תפוזים אלגנטית מאוד שבמהרה תהפוך להיות מנת הקינוח שלכם בכל ארוחת חג.
מיד לאחר שפרסמתי את המתכון לעוגת הגזר בתחילת השבוע, שאגב חוסלה עוד באותו היום, בא לי מאוד להכין עוגה בחושה טעימה נוספת. לא היה לי ספק, אחרי עוגת גזר עם אגוזים מכינים עוגת תפוזים עם קוקוס. תכננתי הכל מראש, במיוחד מה אני אגיש יחד עם העוגה, חשבתי להגיש את העוגה בצלחת גדולה ולהניח לידה הר של קצפת לבנה משמנת מתוקה ועל הר הקצפת הצחורה לפזר גרדה מקליפת תפוז או לימון, אם כבר תפוזים אז נוסיף לקינוח קצת תחכום ונשדרג אותו עוד יותר עם קליפת תפוז מסוכר בצד, קליפות תפוזים מסוכרות שאנחנו מכינים בבית, ואולי נכניס כמה חתיכות גם בתוך העוגה. הפרזנטציה מוכנה כל שנשאר היה להכין את העוגה.
הכול עבד כמתוכנן עד שנזכרתי….על פרט אחד קטנטן לא חשבתי… קיץ, חום מטורף בחוץ תפוזים לצערי יש רק בחורף, מאיפה עכשיו אני מארגן תפוזים.
בסופו של דבר מצאתי במחיר מופקע אצל אחד הירקנים בשכונה שק רשת ירוק קטן ובו 8 תפוזים תוצרת חוץ עם קליפה דקה שמתאימים בדיוק לעוגה, כאלה שעמוסים במיץ. בדיאבד שאני חושב על זה עכשיו לא היתה לי סיבה להתרוצץ ולחפש תפוזים, אפשר היה למצוא מיץ תפוזים סחוט טבעי מוכן בכל סופר, הרי זו עוגה ממיץ תפוזים.
בכדי לדבוק במתכון האמיתי היה לי חשוב להכין את העוגה בסיר פלא. התוצאה של אפיה בסיר פלא מרשימה מאוד בצורה של העוגה ובגובה שלה. אם אתם עוקבים קבועים שלנו אתם בטח זוכרים שהשתמשנו בעבר בסיר פלא שהכנו עוגת שיש.
אתם בטח שואלים מה כל כך מיוחד בסיר פלא? ובכן, החור במרכז הסיר מאפשר לחום לעבור במרכז העוגה גורם לה להיות גבוהה במיוחד, יתרון נוסף בסיר שהוא מקצר את זמן האפיה, מרכז העוגה נאפה מהר יותר. אין לכם סיר פלא לא נורא בכלל כל תבנית תתאים להכנת העוגה: תבנית אינגליש קייק, תבנית מאפינס או תבנית אפיה קפיצית עגולה בקוטר של 22 אינצ'.
כמו עוגת בננות גם עוגת תפוזים תהיה טעימה יותר ואף ולחה יותר יום למחרת, ובדיוק כמו עוגת בננות היא תחזיק עד 5 ימים במקום קריר כאשר היא סגורה עם מכסה(היא תגמר לכם הרבה לפני). ההמלצה היא להכין אותה תמיד יום לפני. זה לא אומר שעוגת תפוזים לא טעימה ישר איך שהיא יוצאת חמה מהתנור..
מומלץ לפזר אבקת סוכר על העוגה לאחר האפיה, וניתן לפזר שבבי שקדים לפני הכניסה לתנור.
לבקשתכם, הקוראים הקבועים האהובים שעוקבים אחר בלוג האוכל שלנו פתחנו חשבון אינסטגרם שמרכז תמונות של מיטב המתכונים שלנו. כדאי לכם לקפוץ לביקור ולעקוב אחרינו, נשמח לתגובות ורעיונות נוספים.

- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים
- קליפת תפוז מגוררת מתפוז אחד
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1/2 כוס קוקוס טחון
- 150 גרם קליפות תפוז מסוכר קצוץ גס אופציה
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מכניסים את הביצים עם הסוכר למיקסר ומקציפים עד לקבלת מרקם אחיד(6 עד 8 דקות).
- לאחר שהקציפה מוכנה מוסיפים את כל שאר המרכיבים בהדרגה תוך כדי ערבול איטי מאוד. אפשר להפסיק את פעולת המיקסר ולערבב ידנית בעדינות בתנועות קיפול.
- את הבלילה המוכנה יוצקים לתבנית משומנת היטב בשמן רגיל.
- את העוגה אופים במשך 40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות. אפשר לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה, קיסם יבש = עוגה מוכנה.
אם לא בא לכם קוקוס אפשר לא להכניס אותו לעוגה.
מומלץ להכניס קליפות תפוז מסוכרות אשר מוסיפות טעם מטורף של תפוזים לעוגה.
שלומית
תודה רבה לכם על מתכון פשוט וטעים יצא מושלם
EasyRecipes
כיף לשמוע! תודה רבה.