לפעמים כמו כולם גם אנחנו נופלים למלכודת ומכינים את אותו סוג של אוכל ברצף במשך תקופה ארוכה. לכולנו יש מספר מתכונים המשמשים אותנו ליצירת תפריט קבוע של המאכלים האהובים עלינו, אנחנו גם נוטים להישאר נאמנים וצמודים אל אותם מתכונים רוב הזמן. במיוחד שמדובר במתכונים שהם מנות עיקריות המשלבות בשר או עוף.
קחו לדוגמא עוף, לא משנה איזה חלקים אתם בוחרים כרעיים שוקיים או עוף שלם. תחשבו רגע, איזה מאכל אתם הייתם מכינים? או איזה מתכונים עם חלקי עוף היו עולים לכם ישר בראש? לי ישר עולים מספר מתכונים נהדרים שהכנסנו לבלוג שלנו, מתכונים כמו: תבשיל עוף עם אורז וחומוס שמתבשל לו לאט לאט בסיר, עוף בתנור קריספי שבדרך כלל אנחנו קושרים שלא יעוף, וכמובן לא נשכח את הפפריקש ההונגרי מתכון לעוף מבושל נהדר עם תפוחי אדמה והמון פפריקה. אלה הם מתכונים קלים עם עוף שאנחנו מכינים לפחות פעם בחודש.
אבל אתמול זה הרגיש אחרת…זה היה אחד מימי השישי שמדגדג קצת בידיים זה יום שישי סתווי נעים שדורש שינוי וחריגה מהמתכונים הקבועים. השינוי לא איחר לבוא, ליד הבית שלנו יש מרכול שמוכר ירקות קפואים בתפזורת ושני מוצרים פשוט קרצו לנו, שעועית ירוקה עדינה שנראתה פשוט מושלמת ויפה, והירק השני היה תחתיות ארטישוק שלמים נקיים שנראו ממש טריים. משם ועד הסיר היה צריך לחשוב רק על מתכון קל ומהיר שאיפשר לנו לגוון את ארוחת ערב שבת.
התוכנית המקורית היתה להכין מעט שעועית ירוקה עם רוטב עגבניות ועוף בצד. ואז חשבנו למה לא להכניס את הכול יחד לסיר אחד. זו יכולה להיות מנה עיקרית מושלמת בפחות זמן, פחות כלים להדיח ובטח גם יותר טעימה. יש יתרון נוסף למנת עוף עם שעועית ירוקה, כתוספת למנה עשירה שכזו לא צריך יותר מכף או שניים של אורז לבן בכדי להפוך את המנה הנהדרת לארוחה מלאה. עוף עם שעועית ירוקה שמתבשלים יחד בסיר אחד זו בהחלט ארוחה שאנחנו הולכים להכין בתדירות גבוהה יותר (שוב אותה מלכודת)…

- 10 פולקע או כל חלק עוף אחר
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- 2-3 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 קופסאות רסק עגבניות
- 800 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף אבקת מרק
- יש להכין את כל המצרכים לפני תחילת הבישול. חותכים את הבצל לקוביות. חותכים את העגבניות לקוביות וקוצצים גס את השום.
- בוזקים שמן בסיר גדול ומטגנים היטב את הפולקע משני צדדיו עד להשחמה מלאה.
- מוסיפים לסיר בו טיגנו את הפולקע את קוביות הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עם הבצל טיגון קצר.
- מוסיפים פנימה את השעועית (ממש איך שהיא קפואה אין צורך בהפשרה), קוביות העגבניה ו 2 קופסאות הרסק ומכסים במים. מוסיפים את התבלינים הפפריקה המתוקה והחריפה, מלח, פלפל שחור ואבקת המרק ומערבבים היטב.
- מבשלים על אש בינונית כ- ¾ שעה עד לצימצום הרוטב וריכוך השעועית.
אפשר להשתמש בשעועית טריה אך ממש לא חובה.
ורדה
העוף יצא מדהים, מתכון לעוף ממש מוצלח שאני מאמצת.