קריספית מבחוץ עסיסית מאוד מבפנים בעלת טעם משגע! כך הייתי מתאר במילים עראייס שהיא פיתה עם בשר טחון מטוגנת במחבת, בטוסטר או בתנור.
עראייס במקור הוא מאכל לבנוני מזרח תיכוני, זו פיתה ממולאת בשר טלה טחון עם בצל קצוץ פיטרוזיליה ומעט תבלינים. ארוחת ערב נהדרת ומהירה ללא מאמץ, אפשר להפוך את הארוחה למנהג קבוע ולהכין את המנה הנהדרת הזו לפחות פעם בשבוע. הבשר ממש לא חייב להיות בשר טלה, עראייס מכינים מכל סוגי הבשר, רצוי לטחון יחד בשר בקר עם מעט שומן כבש, בכדי לקבל יותר אחוזי שומן מבשר רגיל.
במתכון המקורי מודגשת נדיבות במרכיבים כיאה למטבח הערבי, יש כמות נכבדת של בצל קצוץ כמו גם כמות נכבדת של פטרוזיליה. מומלץ לאמץ את זה ולהוסיף פטרוזיליה בלי בושה, זה משדרג מאוד את המנה.
לתבלינים בפיתה יש תפקיד חשוב מאוד בעיקר לפלפל החריף. חריפות ועקצוץ על הלשון הם חלק בלתי נפרד בעראייס, את החריפות אפשר לקבל מפלפל צ'ילי חריף או מפפריקה חריפה, תלוי מה אתם אוהבים. פיתה ממולאת בשר טחון לא תהפוך להיות עראייס אמיתי בלי חריפות שמוסיפה עומק וטעם למנה הנהדרת הזו. כמובן שאם אתם רוצים לחרוג מעט מהמתכון ולהכין את הפיתה לילדים אפשר לא להוסיף חריף כלל.
מה התחושה הממכרת בביס אחד בפיתה הזו? קריספי מבחוץ, עסיסי מאוד בפנים, טעים להפליא, עם חריפות מעקצצת!
אני באופן אישי אוהב מאוד לצרוב את הפיתה טיפה יותר מהמקובל, קצת שרוף עושה לי את זה.. ממליץ לכם לנסות אפילו רק על כמה חצאי פיתות.
זו באמת מנה נהדרת ומאוד מומלצת שנעלמת מיד מהשולחן. שלבו את המנה עם תפוחי אדמה אפוים בתנור יחד עם חומוס ביתי ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת.
החלטתם להכין עראייס? השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

- 1 קילו בשר בקר טחון עם טיפה שומן כבש
- 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
- 5 שיני שום כתושות
- 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
- 1/2 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1 כפית צ'ילי חריף
- 12 פיתות אנחנו השתמשנו בפיתות מרובעות
- 1/4 כוס שמן זית למריחה מעל הפיתות
- לקערב גדולה מכניסים את הבשר הטחון מוסיפים בצל קצוץ, שום כתוש, ופטרוזיליה קצוצה.
- מערבבים היטב את הבשר עם כל המרכיבים ומוסיפים תבלינים, מלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת, צ'ילי חריף.
- חותכים מ"מ מהחלק העליון של הפיתה וממלאים בעזרת כף במלית הבשר הטחון עד שהפיתה מלאה כמו שצריך בבשר (בכל פיתה נכנסים כ 4 כפות בשר).
- פיתות עגולות מומלץ לחצות לחצאים. זה מאוד נוח להכניס את הבשר ומאוד נוח גם להגשה.
- מחממים היטב מחבת פסים וכשהיא מספיק חמה משמנים בשמן זית את הצד שאתם עומדים להניח במחבת ומניחים את אותו צד עד שמתקבלים פסים זהובים(כ 8 דקות). את אותה פעולה יש לבצע גם בצד השני.
- מניחים את הפיתה המוכנה על נייר סופג ומגישים לשולחן.
אנחנו השתמשנו בפיתות מרובעות אפשר להשתמש בכל פיתה שיש לכם.
מומלץ להגיש את המנה יחד עם טחינה. הלבנונים מגישים עם יוגורט.
חריף זה עניין של טעם מומלץ מאוד לטעום את הבשר עוד לפני הטיגון.
ממליץ לכם לטגן פיתה אחת מעט יותר (לשרוף טיפה) אני ממש אוהב את זה קצת שרוף.
תרגישו חופשי להוסיף צנוברים לבשר זה ממש משדרג את הטעם.
רותי ברזלי
נראה נפלא וקל להכנה. אני אנסה בטוסטר לחיץ נראה מה תהיה תגובת הילדים.