פאי רועים מסורתי אמיתי מכינים מבשר כבש או טלה. בישראל משתמשים בבשר בקר הרבה יותר מבשר כבש. שמכינים "פאי רועים" אצלנו, מכינים אותו לרוב עם בשר בקר.
באנגליה מכנים את התבשיל הזה בשמות כמו: "פאי קוטג" או "עוגת רועים". ממש לא משנה, תקראו לזה איך שאתם רוצים. מדובר בתבשיל טעים במיוחד עשיר במרקמים עם בשר טחון אפוי בתנור יחד עם ירקות ששכבת פירה תפוחי אדמה מכסה את הכול יחד.
מתכון פאי הרועים שלנו יכול להשתנות במידה רבה. המצרכים העיקריים הם בשר טחון מבשר בקר, ירקות כמו אפונה, גזר, סלרי ובצל ומעל הכל פירה שבדרך כלל משלב בתוכו גבינה צהובה מגורדת.
כאשר אתה חופר בפאי ומכניס ביס לפה אתה מקבל מנה גדושה של פירה, מספר של חתיכות בשר פריכות ועסיסיות בטעם משגע עם ירקות טריים רכים ונימוכים. זו באמת מנה נהדרת ומנחמת. פאי רועים זו מנה עיקרית, ארוחה בפני עצמה, התוספת המומלצת להגשה יחד עם המנה היא קערת סלט ירקות טרי, תתפלאו, זה כל מה שצריך ליד. זו מנה מושלמת לארוחת משפחתית בצהרי יום שישי.
אם אתם מחפשים מנות עיקריות עם בשר בקר טחון אני ממליץ לכם לא לפספס את המתכונים המיוחדים שלנו כמו: מתכון טעים פשוט וקל של צ'ילי קון קרנה מקורי אמיתי, ספגטי בולונז פשוט לילדים עם רוטב עגבניות ובשר טחון, כרוב ממולא בשר ואורז טעים בטירוף בקלי קלות, קציצות בשר בקר ברוטב עם תחתיות ארטישוק, והלהיט שלנו, המבורגר ביתי עסיסי מטורף – המבורגר בקר ביתי מושלם טעים במיוחד!
אם החלטתם להכין את המתכון, ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים לבקר אותנו בעמוד האינסטגרם שלנו בכתובת: easy_recipes_israel ובעמוד הפייסבוק EasyRecipes.

- 1 קילו בשר בקר טחון
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
- 2 גזרים גדולים מגרודים גס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 קופסאת שימורי עגבניות מרוסקות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף שמן זית
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- 1/4 כוס חלב
- 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת גס
- מכינים פירה, מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים וכף מלח עד שהם מתרככים. מסננים את תפוחי האדמה משאירים אותם בסיר ומוסיפים את החלב והחמאה לסיר. מועכים עד לקבלת פירה חלק. זה השלב בו אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת.
- במחבת גדולה מטגנים את קוביות הבצל עם כף שמן זית עד להזהבה. שהבצל מזהיב מוסיפים את הגזר מטגנים עוד כ- 3 דקות.
- לאחר 3 דקות מוסיפים את הבשר בקר הטחון ומטגנים היטב עד שצבעו הופך אפרפר והוא מטוגן מכל צדדיו.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים (מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור) ומערבבים היטב.
- מבשלים הכל במחבת עוד כ- 10 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון קל.
- את הבשר המצונן משטחים בתבנים פיירקס, התבנית שלנו 40X25 סנטימטר. מכסים את הבשר בשכבת הפירה בצורה אחידה.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהפירה מזהיב.
אפשר להוסיף לתערובת עם הבשר הטחון אפונה ירוקה, סלרי ואיזה ירקות שמתחשק לכם.
לא מחייב להוסיף את הגבינה הצהובה בפירה.
אם אתם רוצים שכבה עבה יותר של בשר השתמשו בתבנית אפיה קטנה יותר.
כתיבת תגובה