פסטה זוקיני או פסטה מזוקיני עם רוטב פסטו. ארוחת ערב טעימה, קלה, ובריאה בכמה דקות בודדות!
אני חייב להודות תמיד הייתי סקפטי לגבי תחליפי פסטה. אני אוהב פסטה וספגטי, קשה מאוד לשכנע אותי שיש איזה תחליף שווה לפסטה. זה פשוט לא עשה לי את זה אף פעם. שלא יהיה לכם ספק גם היום אני חושב שאין כמו המקור. למעט יוצא מהכלל קטנצ'יק שבעיני הוא הצלחה גדולה ויכול בהחלט במקרים מסוימים להחליף את הפסטה.
פסטה מזוקיני? אני מרגיש בטוח יותר שהפסטה שלי מגיעה בחבילות.. איך מכינים פסטה מזוקיני? למעשה ממש פשוט להכין פסטה מזוקיני, הכלי הכי חשוב שתזדקקו לו יהיה מנדולינה (מכשיר לקיצוץ ירקות) או קולפן ג'וליאנים. לוקחים מספר זוקינים צעירים וטריים, קולפים את הקליפה ומתחילים להכין מהם בעזרת הכלי שברשותכם גפרורים ארוכים ככל האפשר. אם אין ברשותכם מדולינה או קולפן מתאים אל תרימו ידיים, אתם יכולים לפרוס חתיכות רחבות בעזרת סכין חדה ולחתוך בעזרתה רצועות ארוכות בעובי של 3 מילימטרים.
זו מנה נהדרת ללא גלוטן, טבעונית ואפשר להכין אותה עם כל רוטב. הזוקיני הוא רק בד הציור שלנו והרטבים הם הצבעים. במקרה שלנו, במתכון שלפניכם החלטנו ללכת על רוטב פסטו איכותי שאנחנו מכינים, אבל ממש אין בעיה לקנות רוטב פסטו מוכן שאפשר למצוא בכול מרכול. הזוקיני ספוג את טעמו של הפסטו והצבע הירוק שולט במנה והטעם מושלם.
למעשה, אתם יכולים להכין את המנה הנפלאה הזו עם כל רוטב. רצועות הזוקיני אוהבות הכול ויספגו טעמים של כל מרכיב שתוסיפו. בצלי שלוט מוקפצים, שום, עגבניות קצוצות, זיתים פלפלים קצוצים ועוד.. אתם יכולים להוסיף למנה גם נוזלים, לדוגמא, יין לבן יבש.
פסטה זוקיני עם רוטב פסטו היא מנת פתיחה נהדרת או ארוחת ערב מלאה.

פסטה מזוקיני זו ארוחת ערב טעימה, קלה, ובריאה בכמה דקות בודדות. פסטה זוקיני עם רוטב פסטו היא מנת פתיחה נהדרת או ארוחת ערב מלאה.
- 7 זוקיני בינוניים טריים
- 2 כפות פסטו מוכן
- 1 כף שמן זית
- ½ כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מקלפים את קליפת הזוקיני.
- בעזרת מנדולינה או קולפן ג'וליאנים מגרדים צורות גפרורים (ראו תמונה מצורפת).
- לאחר שפרסנו את כל הזוקיני, מחממים היטב מחבת ומוסיפים כף שמן זית, יוצקים פנימה את גפרורי הזוקיני ומאדים אותם קלות כ- 5 דקות, תוך כדי ערבוב עדין מתמיד.
- מוסיפים 2 כפות רוטב פסטו (במקרה שלנו השתמשנו ברוטב פסטו קנוי) ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- מניחים על צלחת הגשה, ניתן לפזר מעל פרמז'ן או לפורר גבינה בולגרית רכה.
אנו ממליצים להכין רוטב פסטו לבד בבית זה אפשרי בעזרת מתכון לרוטב פסטו שפירסמנו בעבר.
כתיבת תגובה