אם אתם מבקרים קבועים בבלוג האוכל שלנו ודאי כבר קראתם עלינו ואתם כבר יודעים שאני חצי הונגרי, אם עוד לא הספקתם לקרוא אז אני ממליץ לכם בחום בזמנכם החופשי לבקר בעמוד אודות. כילדים אכלנו פפריקש לפחות פעם בשבוע במיוחד בתקופה שגרנו בבית סבתא.
עוף, בצל, פלפל אדום, פלפל ירוק, שום, תפוחי אדמה ומספר עגבניות, פפריקה וצ'ילי אדום. זה כל מה שצריך כדי להכין את התבשיל הכי טעים שיש, עוף פפריקש. לא יומרני, קל מאוד להכנה עם הרבה רוטב. תהליך הבישול של העוף מהיר מאוד ותוך פחות משעה יש לכם מנה עיקרית מצוינת. התוספת הכי נפוצה שמשתלבת מדהים עם עוף פפריקש היא נוקרלי אבל אפשר להגיש את העוף עם כל תוספת שמתחשק לכם.
פפריקש הוא שמו של תבשיל עוף הונגרי מבושל עם המון פפריקה ירקות קצוצים גס ותפוחי אדמה. לכל משפחה בהונגריה יש מתכון לפפריקש ייחודי משלה. יש אנשים שמוסיפים עגבניות ופלפלים, יש כאלה שמוסיפים שמנת חמוצה, הרבה פפריקה מעט פפריקה, עם תפוח אדמה ובלי תפוח אדמה.. אתם מוזמנים לשנות את המתכון לשחק עם הכמויות ולהחליט לבד מה עובד הכי טוב עבורכם. אם "עליתם" על סקופ ויצא לכם פפריקש מדהים, נשמח אם תשתפו אותנו.
נתחיל בקילוף וחיתוך של כל הירקות בצורה גסה. הראשון יהיה הבצל אותו נחתוך לרצועות. לאחר מכן נחתוך פלפל אדום וגם פלפל ירוק. נקלף ונקצוץ את שיני השום, נחתוך את העגבניות לקוביות גסות, ולבסוף נקלוף את תפוח האדמה ונפרוס אותו לרבעים.
לאחר שהכנתם את כל הירקות למסדר המפקד, נעבור לעוף. החלקים הכי טובים לפפריקש הם הפולקה והכרעיים. נתחיל עם מסאז' טוב (לא לכם לעוף). לוקחים פפריקה מתוקה בכמות נדיבה (לפחות 3 כפות)מלח ולפלפל שחור מתחילים לעשות מסאז' לחלקי העוף ככל שתעסו יותר, העוף יספוג טעמים ויהיה גם רך יותר.
בסיר גדול נטגן את הכרעיים והפולקסים השמנמנים. אם אתם משאירים את העוף עם העור אין צורך בשמן בכלל אם אתם אוהבים להשתמש בעוף נקי ללא עור אני ממליץ להוסיף 3 כפות שמן ולא יותר. את העוף מטגנים 3 דקות מכול צד. לאחר שהעוף מטוגן וזהוב מוציאים אותו לקערה.
בסיר שנישאר על הגז עם שאריות השומן של העוף והפפריקה האדומה מטגנים את הירקות. נתחיל עם הבצל ולאחר מספר דקות שהבצל מזהיב נוסיף את הפלפלים (אפשר להוסיף מעט שמן במידה וחסר). את הפלפלים מטגנים מעט שלא יאבדו את כל הנוזלים ומוסיפים את השום, העגבניות ותפוחי האדמה ומערבבים.
בשלב הזה מוסיפים את הפפריקה החריפה והצ'ילי כף פפריקה חריפה ומעט צ'ילי אם אתם אוהבים חריף. 2 כפות פפריקה חריפה וקצת יותר צ'ילי אם אתם חולים על אוכל חריף.
מבשלים יחד עד שהירקות סופגים את הטעמים ומוסיפים לסיר את העוף והמים. סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים למשך 45 דקות.
ובהונגרית אומרים – Jó étvágyat .

פפריקש הונגרי תבשיל עוף מבושל לאיטו בסיר. עוף, בצל, פלפל אדום, פלפל ירוק, שום, תפוחי אדמה ומספר עגבניות, פפריקה וצ'ילי אדום. זה כל מה שצריך כדי להכין את התבשיל הכי טעים שיש, עוף פפריקש.
- 8-6 חלקים של עוף כרעיים ופולקה מה שבא לכם
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 פלפל אדום גדול
- 1 פלפל ירוק גדול
- 3 עגבניות גדולות
- 6 שיני שום
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות פפריקה חריפה
- 1/2 כפית צ'ילי לא חובה רק לאוהבי חריף מאוד
- מלח ופלפל לפי הטעם
- בסיר גדול מטגנים היטב את חלקי העוף עד שהם מזהיבים היטב, ומוציאים מהסיר לקערה או צלחת.
- מכניסים את הבצל לסיר ומטגנים אותו 2 עד 3 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב ( לא להשחים את הבצל) אפשר להוסיף מעט שמן במידה וחסר.
- מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לערבב עוד כ 3 דקות ומכניסים פנימה את העגבניות השום ותפוחי האדמה והתבלינים: הפפריקה החריפה והצילי. מאפשרים לירקות לספוג את הטעמים עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את העוף והמים, מכסים את הסיר ומשאירים אותו על להבה בינונית ל – 45 דקות. אפשר להוסיף מים עד כיסוי העוף במידת הצורך(עוד חצי כוס) זה מאוד תלוי בגודל הסיר ובצורה בה חתכתם את הירקות.
אנחנו אוהבים לצרוב היטב את חלקי העוף וממליצים לכם לא לחשוש ולצרוב אותם היטב.
כתיבת תגובה