בשנת 1980 יצא ספר מאוד פופולארי "גברים של ממש לא אוכלים פשטידות" הספר ניסה לצייר את הגבר כמאצ'ו. כמובן שמחבר הספר טעה בגדול וברור לכולם שגבר של ממש אוכל מה שהוא רוצה, במיוחד הגבר שעומד לצידי כבר יותר מעשרים שנה, שהתרגל לאכול פשטידות מכל הסוגים, בכל וריאציה אפשרית לפחות פעם בשבוע.
פשטידות וקישים נחשבות למנה צרפתית מפוארת, אבל בעצם הם בדרך כלל קלות מאוד להכנה. לאחר שהבנתם את הטכניקה הכללית בהכנת פשטידה היא תמשיך אתכם לאורך כול הדרך.
קישים או פשטידות מורכבים משילוב של ביצים, מעט נוזלים וגבינות. כאשר ההבדל היחיד בין קיש לפשטידה הוא הבצק הפריך שמשמש כתחתית בקיש. בפשטידה יש את אותם מרכיבי התערובת שיש בקיש אך אופים אותה ללא בצק. כל אחד יכול להצליח בהכנת פשטידה, כול עוד אתם פועלים על פי המתכון ומקפידים על זמן האפייה וטמפרטורה נכונה, אתם בטוח תצליחו במשימה.
אחד המתכונים המצוינים האהובים עלי הוא מתכון פשטידת פטריות עם בצל וגבינות שהכנתי לא מזמן. המתכון ממש מעולה, אין בו מקום לטעויות והוא ממלא את הבית בריח מדהים בזמן האפייה.
טיפ קטן- את פשטידת הפטריות בדומה לפשטידת תרד אפשר להקפיא. יש לעטוף את הפשטידה בניילון נצמד ולהכניס אותה לשקית ניילון אטומה, בדרך הזו הפשטידה יכולה להישמר עד 3 חודשים בהקפאה.
לפשטידת פטריות ניתן להוסיף כמעט הכול, ניתן גם להשתמש בשאריות של מזון כמו ירקות מבושלים מכול סוג, שאריות של פרוסות גבינה או קוטג' שיושב במקרר יכולים להפוך כול פשטידה למעדן. חשוב רק לדאוג שהמילוי יהיה בעל מבנה יציב ולא מיימי, כך שתתאפשר פריסה של הפשטידה בצורה נוחה לאחר האפייה. הוספת ביצים לפשטידה בדרך כלל יצור את המבנה הרצוי.
עכשיו אחרי כל החגים, וכל הארוחות הכבדות, זה זמן מצויין להכין פשטידת פטריות חלבית עם גבינות ובצל בהתאם למתכון שאני אוהבת. אני מבטיחה לכם שתחזרו לכתוב כאן תגובות.
אם חג שבועות עומד בפתח בזמן שאתם קוראים את המתכון לפשטידת הפטריות אני ממש ממליצה לכם להציץ בקטגוריה המיועדת לחג שבועות שנמצאת כאן.
פשטידות מעולות נוספות שמשתלבות נהדר עם מאכלים חלביים:
פשטידת תפוחי אדמה בסיגנון הונגרי.
פשטידות מיני קטנטנות עם תירס בתבנית מאפינס.
נשמח לדעת איך יצאה לכם פשטידת הפטריות, מה אתם מוסיפים לפשטידה שלכם בכדי שתצא אגדית, ואם יש לכם מתכון לפשטידת פטריות קלה להכנה לא נתנגד בכלל אם תשתפו אותו כאן.

- 2 קופסאות טריות של פטריות חתוכות
- 2 בצלים גדולים
- 1 קופסאת שימורי פטריות חתוכות
- 4 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 גביע קוטג'
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1/4 כוס קמח תופח
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
- 2 כפות גדושות פירורי לחם
- 1/4 כוס חלב
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- מחממים תנור ל – 170 מעלות.
- את שמן הזית והחמאה מכניסים ביחד למחבת ומטגנים בהם את הבצל עד להזהבה. לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים יחד כשלוש דקות נוספות. הפטריות יספגו נוזלים לא לדאוג.
- מוסיפים את אבקת המרק, הפלפל השחור והחלב ומערבבים תוך כדי בישול כדקה נוספת. את התערובת יש להניח לצינון בצד 5 דקות לפחות.
- בזמן ההמתנה, לוקחים קערה עמוקה, שוברים לתוכה 4 ביצים, מוסיפים את השמנת החמוצה, את גבינת הקוטג', והגבינה הצהובה המגורדת, המלח ופירורי הלחם. מערבבים יחד הכול ומוסיפים בהדרגה את הקמח ותערובת הפטריות שהתקררה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרססים את התבנית הרצויה בספרי שמן ויוצקים את התערובת לתוכה, מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- לאחר 40 דקות יש לבדוק שהפשטידה מוכנה בעזרת נעיצת סכין והוצאתה יבשה, גוון הפשטידה צריך להיות זהוב. במידה והפשטידה לא מוכנה, יש לאפות עוד כ- 5 דקות נוספות ולחזור על תהליך הבדיקה.
את פשטידת הפטריות אפשר להקפיא. יש לעטוף את הפשטידה בניילון נצמד ולהכניס אותה לשקית ניילון אטומה, בדרך הזו הפשטידה יכולה להישמר עד 3 חודשים בהקפאה.
מומלץ לאפשר לפשטידה להתקרר כ - 10 דקות לפני ההגשה.
הילה
להקפיא אותה נוזלית או מבושלת? אחרי אפייה?
EasyRecipes
היי הילה,
את הפשטידה אפשר להקפיא לאחר האפיה ולאחר שהיא התקררה.
יש לסגור את הפשטידה בקופסה אטומה.
גליה
נשמע פיצוץ (למרות שעדיין לא נסיתי) רק שאלה קטנה: באיזו תבנית אופים את הפשטידה? סטנדרטית או יותר גדולה? אפשר לקבל בבקשה מידות לתבנית?
נתנאל
היי,
הכנתי מספר פעמים (בכל פעם עם פטריות שונות או שילוב של זנים) ויצאה פשטידה נפלאה טעימה ומזינה.
רציתי לשאול אם אפשר להמיר לגרסה בשרית?
אם למשל אחליף את הפטריות ב-300-500 גרם בשר עגל טחון…?
נתנאל
היי חברים,
הכנתי פעמים רבות, עם הרבה וריאציות
אפשר לשלב גם כמון, בצל סגול וחמאת עזים (לטעם כפרי גס).
מילי
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח תירס?
אלקה
עשיתי. מעולה!!! ממליצה לשנות את הכמויות לגרמים. השתמשתי ב 400ג פטריות טריות ובגבינת הוורטי מתובלת מעט בפלפל אדום. מתכון לשמירה. תודה רבה