אני מאוד אוהב פשטידת תרד. תרד מזכיר לי את פופאי ואת תקופת הילדות שלי, תקופה בה התגוררנו אצל סבתי עד שהבית שרכשו הורי יהיה מוכן. סבתי ממוצא הונגרי הייתה מכינה מעדנים מתרד שבזמנו כילדים לא בדיוק ידענו להעריך, למען האמת, אני לא מכיר הרבה ילדים שאוהבים תרד. במיוחד זכורות לי ארוחות הערב המשפחתיות שישבנו כולם ביחד במטבח הקטן של סבתא. סבתא הייתה מטגנת חלה מתוקה או לחם יום קודם, סוג של פרנץ' טוסט הונגרי מלוח או מתוק הכל בהתאם לאהבתם של הסועדים ואני חגגתי. סבתי גם הייתה מכינה שקשוקה תרד עם בצל מטוגן וגבינות. בקיצור, אנחנו גדלנו על תרד, ואני משתמש די הרבה בתרד לבישול, למאפים או כתוספת למנה עיקרית בשרית. לרוב אני משתמש בתרד קפוא פשוט כי זה הכי נוח.
בעקבות חג השבועות נזכרתי במתכון קליל של פשטידת תרד עם גבינות קלה מאוד וטעימה להפליא. אז למרות שהחג עבר עדיין נשארתי עם חשק לפשטידות והחלטתי לארוחת ערב להכין פשטידה.
קדימה לעבודה, אנחנו מכינים פשטידת תרד. אני מצרף לכם מתכון קליל ומהיר הכנה של פשטידת תרד וגבינה צהובה ללא קמח. מכלל פשטידות התרד שהכנתי לאחרונה המתכון הפשוט הקלאסי הזה הוא הכי אהוב עלי. הסיבה העיקרית היא הקלות המדהימה בהכנה ויותר מזה המצרכים להכנה ממש זולים. את הפשטידה אפשר להכין מתרד קפוא או טרי. אחת הבעיות הגדולות שלי היא למצוא תרד טרי יפה ואיכותי, לצערי בתקופה האחרונה בחבילות התרד הטרי יש יותר גבעולים מעלים ולכן החלופה של שימוש בתרד קפוא היא חלופה מצוינת.
קצת תמונות שיעזרו להבנת השלבים.
לוקחים את התרד הקפוא ומניחים בקערה גדולה . את הקערה מכניסים למיקרו למספר דקות עד שהתרד מפשיר.
את התרד לאחר ההפשרה מעבירים למסננת ומוציאים ממנו את כל המים. ממש לסחוט את התרד בעדינות.
את התרד יש ליקצוץ דק.
לקצוץ מעט בצל.
טיגון הבצל יחד עם התרד עד לאידוי כל הנוזלים.
בתאבון !!

פשטידת תרד עם בצל וגבינות קלה מאוד להכנה. מתכון קליל ומהיר הכנה של פשטידת תרד וגבינה צהובה ללא קמח.
- 1 כף שמן או 50 גרם חמאה.
- 800 גרם תרד קפוא לאחר הפשרה
- 1 בצל קצוץ דק
- 5 ביצים קטנות
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם.
- 1/2 כפית פלפל או פלי הטעם.
- 3 כוסות גבינה צהובה מגורדת אפשר לערבב סוגים שונים
- השלב הראשון הוא לחמם תנור אפייה לטמפרטורה של 180 מעלות. ובמקביל לשמן תבנית אפייה בקוטר של 22 סנטימטר. תבנית אפיה מיועדת לפשטידות היא בדרך כלל בגודל של 22 עד 23 סנטימטר .
- במחבת גדולה מחממים את השמן או החמאה (תלוי מה בחרתם) על אש בינונית. הוסיפו את הבצל וערבבו מידי פעם עד שהבצל הופך לשקוף (חשוב מאוד לא להגיע למצב שהבצל מתחיל להזהיב). לאחר שהבצל שקוף יש להוסיף למחבת את התרד עד שכל הלחות מתאדה. יש להניח את המחבת עם התרד להצטנן כחמש דקות.
- בקערה גדולה, שלבו את הביצים, הגבינות המלח והפלפל. הוסיפו את תערובת התרד והבצל וערבבו היטב עד לקבלת מרקם אחיד. את כול התערובת מיזגו לתוך תבנית האפייה ששומנה מראש.
- את תבנית האפייה הכניסו לתנור שחומם מראש ל 30 עד 35 דקות. רצוי להגיש את פשטידת הגבינות והתרד לאחר 10 דקות של צינון.
אורנה
מתכון מעולה, יצא טעים!
הכנסתי אומנם כמה שינויים: 3 כוסות גבינה צהובה נראה לי לגמרי מוגזם, אז החלפתי בגביע אחד קוטג, גביע אחד גבינה לבנה ו5 פרוסות עבות של גבינה צהובה אותן חתכתי לקוביות.
יצא כאמור מעולה
אה והוספתי גם 2 כפות קמח וממש טיפה פירורי לחם.
מרינה
שלום. תגידו, בבקשה, תרד חייב להיות קפוא? אפשר להשתמש עם טרי?
EasyRecipes
שלום מרינה,
התרד ממש לא חייב להיות קפוא! העדיפות תהייה תמיד להשתמש בירקות טריים. במיוחד שמכינים פשטידת תרד עם גבינות .
אולי את כבר יודעת איך עובדים עם תרד טרי, אך בשביל הקוראים שלנו כדאי שארשום כמה טיפים.
בקנית תרד טרי חשוב לבדוק שיהיו כמה שפחות גבעולים, חשוב שלא יהיו חורים של מזיקים בעלים.
בתרד טרי יש לגדום גבעולים, לשטוף היטב את כל החול ולאחר מכן לחלוט אותו.
איך חולטים תרד? מרתיחים מים ובנקודת הרתיחה מוסיפים את התרד ל 2 דקות עד שצבע העלים הופך להיות כהה והעלים עצמם הופכים לרכים.
מעבירים את העלים למסננת ושטפים אותם במים פושרים. יש לסחוט את העלים משאריות מים ולאחר מכן לקצוץ אותם.
בהצלחה ובתאבון,