זה בהחלט לא מתכון שיגרתי עם חזה עוף, שילוב המרכיבים בקציצות העוף האלה מפתיע ולא רגיל, במיוחד במדינה הקטנה שלנו, אבל התוצאה הסופית מטורפת. אם אתם אוהבים מתכונים קלים עם חזה עוף אז הקציצות האלה בשבילכם.
אלה הן קציצות עוף עסיסיות עם גבינה צהובה, רכות עדינות ומאוד טעימות. שאנחנו מכינים את הקציצות האלה הן נעלמות מהשולחן במהירות עוד לפני שאנחנו מספיקים להכין את הרוטב.
לפני שהחלטנו לפרסם את המתכון היתה התלבטות. שילובים של בשר עוף עם גבינה צהובה לא כל כך מקובלים באתרים בישראל. קהל הקוראים שלנו הוא מאוד מגוון וכולל חילוניים, מסורתים ודתיים. אנחנו באמת אוהבים ומכבדים את כולם! לא רוצים לפגוע באף אחד, אך יחד עם זאת, החלטנו לשתף את המתכון בכדי לאפשר לאלה שלא שומרים כשרות להינות ממתכון קציצות עוף משגעות.
בכנות, אלה קציצות עוף שיעלמו ברגע שהן יצאו מהמחבת. עד עכשיו אני לא מצליח להבין כמה קציצות יצאו לנו מקילו של חזה עוף. הבנים שלנו טרפו אותן חמות אש ועד שהוצאתי מיונז מהמקרר כמעט ולא נשאר מה לטבול בתוכו.
קציצות העוף האלה יכולות לשמש כמתאבנים, אפשר להכניס אותן בתוך כריך לעבודה או להפוך אותן לארוחת ערב נהדרת. אתם יכולים להכין אותן בגדלים שונים בהתאם למטרה.
אני מכין קציצות עוף עם גבינה צהובה מקוביות עוף קטנטנות בגודל של סנטימטר מרובע כל קוביה, אצלנו כולם אוהבים את המרקם של חזה עוף קצוץ בקציצות אך אפשר בהחלט להשתמש גם בחזה עוף טחון במידה ויש לכם. אני בטוח שאפשר גם להכין את הקציצות משאריות עוף לצערי לא בדקתי את האפשרות הזו.
אם אתם קצרים בזמן, אתם יכולים להכין את הקציצות מיד לאחר שהכנתם את הבלילה, אך בכדי לקבל שילוב מדויק של מרקמים וטעמים אנו ממליצים להשאיר את התערובת לפחות לשעתיים במקרר או למשך כל הלילה והתוצאות תהיינה אפילו טובות יותר.
משתוקקים כבר להכין קציצות עוף עם גבינה צהובה? אנחנו מאוהבים בקציצות האלה ואני מקווה שהן יהיו המטעם החדש גם בשבילכם כמו שהם בשבילנו.
מעוניינים במתכונים נוספים עם חזה עוף? אל תפספסו את המתכונים המיוחדים שלנו: חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי חמוץ מתוק, חזה עוף מוקפץ עם מלא כרוב פטריות וגזר, חזה עוף ממולא בשר טחון ברוטב אדום חריף, והמתכון המיוחד חזה עוף מוקפץ עם נודלס ורוטב עגבניות.
אם החלטתם להכין את המתכון, ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו!

- 1 ק"ג חזה עוף טחון או חתוך קוביות
- 2 ביצים גדולות
- 1/3 כוס מיונז
- 1/3 כוס קמח
- 1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
- 1/2 כפית מלח או לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שמן לטיגון
- לוקחים את חזה העוף ופורסים אותו לקוביות של 1X1 סנטימטר ומניחים אותן בקערה גדולה. (חיתוך הקוביות יהיה קל יותר אם חזה העוף יהיה קפוא מעט).
- הוסיפו לקערה את כל שאר המצרכים: 2 ביצים, מיונז, קמח, גבינה צהובה מגוררת, מלח ופלפל. את כל התערובת ערבבו יחד, כסו בניילון נצמד והכניסו למשך שעתיים למקרר.
- מחממים מחבת טפלון גדולה על חום בינוני ומוסיפים 2 כפות שמן. כאשר השמן חם, בעזרת כף יוצרים קציצות. משטחים קלות את החלק העליון בעזרת הכף. כל צד מטגנים בין 3-4 דקות או עד שהן מקבלות צבע חום זהוב והגבינה הצהובה נצרבת.
- את הקציצות המוכנות מניחים על נייר סופג, ומגישים.
כתיבת תגובה