תקופת החגים העלתה בנו זכרונות וטעמים מהילדות. ביום העצמאות כשישבנו בחיק המשפחה והעלנו זכרונות נעימים וטעימים במיוחד, נזכרנו בריחות שאפפו את הבית, בתבשילים הטעימים ובמאכלים שתמיד היו על השולחן.
כשהיינו ילדים קטנים, אמא שלי עבדה במשמרות. ומידי פעם בימי שישי היינו נשארים עם אבא בבית, ולפעמים הוא הרשה לנו "להבריז" מבית הספר, ולנסוע אתו לבקר את סבתא וסבא שגרו אז ברמלה. הביקור החל תמיד בחנות הבגדים שהיתה לסבא בשוק, סיבוב קניות בשוק השוקק, מיפגש עם חברים, ומשם עמוסים בכל טוב היינו נוסעים לבקר את סבתא בבית. סבתא שלי היתה אשת חיל ובשלנית מצויינת, לא משנה מתי היינו מגיעים, באיזה יום, או באיזה שעה, המקרר היה עמוס סירים. סבתא תמיד היתה במטבח, והבית היה מלא ריחות ורחשים של תבשילים שמתבשלים על הגז.
קציצות עוף ברוטב עגבניות, זכורות לי לטובה מאותם ימי שישי. בדרך קבע, בכל פעם שבאנו לבקר, לצד כל האוכל שסבתא היתה מבשלת, תמיד היו קציצות חזה עוף מטוגנות, עסיסיות וחמות. הקציצות היו מונחות בשולחן כמו חטיף שמוגש בטרם הארוחה ולצידן בקבוקי שתייה קלה. אנחנו כילדים קטנים התענגנו על הטעם של הקציצות העסיסיות שיצאו זה הרגע מהמחבת החמה שניה לפני שנכנסו לרוטב.
את הקציצות הללו אני מכינה לילדים שלי מאז שהם קטנים, כל פעם בגירסה שונה, מדי פעם אני נצמדת למתכון מבית סבתא ומגרדת פנימה תפוח אדמה. הפעם הכנתי קציצות עוף ברוטב עגבניות. כמוני, גם הילדים גדלו מאז, ולכן את הרוטב הכנתי חריף ומתובל. גם המתכון של הקציצות השתנה במקצת ולתוך חזה העוף אני כותשת שום מקצצת פטרוזיליה ומעט תימין לטעם. כתוספת לקציצות הכנתי שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, כרובית מוקפצת בשמן זית ושום, וקצת ניוקי. את המתכון של הכרובית המוקפצת אני מבטיחה להעלות בהמשך השבוע.

- 1 ק"ג חזה עוף
- 2 בצלים מגורדים גס
- 4 שיני שום כתושות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 ענפים של תימין קצוצים
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות
- 1 קופסא רסק
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
- 1 כף אבקת מרק
- צ'ילי גרוס לפי הטעם ולפי מידת החריפות הרצויה
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות, הבשר התבלינים, הירק והביצים לתערובת אחידה ומשהים כ- 5 דקות לספיגת הטעמים.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות, מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן מהטיגון.
- בינתיים, לסיר גדול מוזגים כף שמן, מרוקנים את קופסאת העגבניות והרסק לתוך הסיר ומערבבים היטב. מוסיפים מים כמחצית מגובה הסיר ומוסיפים את התבלינים (פפריקה מתוקה, חריפה, מלח, אבקת מרק והצ'ילי) מביאים לרתיחה.
- לאחר שהרוטב רתח, מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה לצמצום הרוטב וספיגת הטעמים.
עשיתי כמות גדולה של קציצות(מקילו בשר), חלק מהקציצות המטוגנות השארתי בצד, תזכורת לימים שבהם אני הייתי ילדה, ובכדי שהילדים יוכלו להנות מהם, ממש כמו חטיף שמוגש להם בטרם הארוחה.
רחלי
נראה ממש טעים! האם ניתן לוותר על פירורי הלחם ( בשל רגישות לגלוטן) וכיצד ניתן להוסיף את תפוחי האדמה ( אשמח לכמות )
תודה רבה ושבוע טוב,
רחלי
EasyRecipes
היי רחלי
אפשר בהחלט לוותר על פירורי הלחם במיוחד אם את חושבת להוסיף תפוח אדמה לתערובת.
קלפי תפוח אדמה אחד בינוני וגרדי אותו על פומפיה גסה והוסיפי אותו לתערובת הבשר.
בהצלחה
אני
שלום,
האם במתכון הזה אפשרי לוותר על הביצה?
ושאלה שנייה- על מה אפשר לוותר כדי שהרוטב לא יהיה חריף-פיקנטי? ומה במקום או שפשוט להוריד?
תודה!!
EasyRecipes
היי אני,
אפשרי להוריד את הביצה ואין צורך להוסיף כלום במקום. הביצה רק מחזיקה טוב יותר את הקציצה בזמן הטיגון.
בנוגע לחריפות זה עניין של טעם וממש לא חובה להוסיף.
ספרי לנו איך יצא, בהצלחה!
מנדו
כל פעם שאני עושה את המתכון הזה אני מקבלת מחמאות. לא משנה כלום (אני מוסיפה לקציצות כחצי בטטה מטוגנת או גזר).
דניאלה
נראה נהדר אפשר ישר לבשל ללא טיגון ?
EasyRecipes
היי דניאלה,
אפשרי. בכדי שהקציצות לא יתפוררו המנעי מלהבה גדולה שתהליך הבישול יהיה על להבה נמוכה.
בהצלחה
ז׳אנה
טעימיייי!!