שעועית ירוקה ברוטב עגבניות בשילוב קוביות עגבניה ובצל היא תוספת אולטימטיבית ומנה צמחונית נהדרת. כל פעם שאנחנו מכינים את התוספת הזו אני נזכר בסבתא שלי עם הסינר הפרחוני שלה אוחזת בסכין קטנה ביד יושבת ליד הר של שעועית ירוקה טריה מפוזרת על דפי עיתון יום האתמול בצד אחד, ובצד השני קערה ענקית של שעועית ירוקה גדומה מחולקת לחלקים. משם השעועית היתה עוברת למסננת לשטיפה ולחליטה קצרה.
בזמנו שעועית ירוקה קפואה לא היתה זמינה כמו היום, השעועית היתה זמינה בשווקים רק באביב ובחודשי הקיץ. בעונה, שכבר היתה שעועית ירוקה סבתא שלי היתה משתמשת בה להכנת תבשילים, תוספות נהדרות וסלטים. ממש כמו התוספת הנפלאה הזו של שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, התוספת הזו היא באמת סופר פשוטה להכנה וממש ממש טעימה, ואת המתכון שלה אנו נחלוק אתכם היום.
במתכון שלפניכם השתמשנו בשעועית הולנדית או בשמה הלועזי Runner Beans נזכרתי במתכון וכמובן בסבתא, לאחר שראיתי את החבילה הירוקה והטריה קורצת לי מאחד ממדפי הקירור במרכול השכונתי, זו שעועית ארוכה רחבה ושטוחה ובשרנית, אך אפשר בהחלט להשתמש בכול שעועית זמינה. אם אתם ממהרים ורוצים לקצר את הליך ניקוי השעועית הטריה אפשר להשתמש בשעועית קפואה, אני ממליץ על שעועית קפואה עדינה, היא לא סיבית ומאוד נעימה לאכילה.
את הרוטב לשעועית הירוקה אפשר להכין מעגבניות טריות רגילות, עגבניות שרי או עגבניות שלמות מקופסאת שימורים. אם אתם מעדיפים להשתמש בעגבניות מקופסאת שימורים אני ממליץ להשתמש רק באלה המיובאות מאיטליה. לרוטב מוסיפים בצל קצוץ, שמן זית, אבקת מרק, מלח ופלפל לפי הטעם, וצ'ילי חריף שיהפוך את הרוטב לפיקנטי.
התוספת הנהדרת הזו יכולה בקלות להפוך לארוחה ללא בשר בימי חול. לפעמים אנחנו אוכלים אותה כארוחה קלה יחד עם חלת שבת או לחם טוב בכדי לטבול ברוטב העגבניות. זה ממלא, טעים, וזו הוכחה לכך שממש לא חייבים לאכול אוכל כבד בכדי לשבוע ולהנות. עם מה עוד משתלבת התוספת הזאת? אז זהו… שכמעט עם הכול… כל שעולה על רוחכם יכול לבוא בצמוד לתוספת של השעועית, אורז לבן, וכל מנת בשר, קציצות עוף ברוטב, בשר בקר עם רוטב ועוד.

- ½ ק"ג חבילה של שעועית ירוקה מכל סוג מומלץ הולנדית.
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כפית גדושה מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- צ'ילי גרוס לפי הטעם
- 2 כפות אבקת מרק
- מרתיחים את השעועית בסיר גדול עם מים ומלח עד שהיא מתרככת. לאחר שהשעועית התרככה מסננים את המים ומניחים בצד.
- בינתיים מטגנים בצל קצוץ עד לגוון שקוף (זהירות לא להזהיב), מוסיפים את קוביות העגבניות ומטגנים ביחד מספר דקות. מוסיפים את השעועית המסוננת ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל, צ'ילי אבקת מרק ומים עד גובה השעועית, מערבבים היטב וטועמים לתיקון טעמים - אם אתם אוהבים את השעועית שלכם אדומה יותר, זה הזמן להוסיף כף שטוחה של פפריקה אדומה או כף רסק עגבניות, במתכון המוצע לא הוספנו כלום – רק עגבניות.
- מבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות לספיגת טעמים.
אפשר להכין את התוספת מראש ולאחסן במקרר.
אורה
הוספתי גם שתי שיני שום קצוץ.