אנחנו יודעים שאתם עסוקים, אבל אל תטעו, תבשיל עוף עם אורז אולי נראה מורכב ומאוד מרשים אבל המראה מאוד מבלבל. המנה העיקרית הזו ממש לא מורכבת, היא קלה מאוד להכנה, היא טעימה להפליא ומתאימה לכולם, מבוגרים וילדים מתמוגגים על העוף הרך ובמיוחד על אורז שיוצא אחד אחד. המתכון הספציפי הזה מככב אצלנו בבית ואנחנו משלבים כל פעם מרכיב נוסף אחר לעוף ולאורז. הפעם שילבנו במתכון גרגירי חומוס מוכנים ששמרנו בצד שהכנו חומוס ביתי בתחילת השבוע.
בשר עוף מתבשל מאוד מהר במיוחד שמטגנים אותו היטב לפני הבישול, גם האורז יהיה מוכן תוך זמן קצר ולכן השילוב של השנים יחד יוצר תבשיל עוף טעים במיוחד. האורז סופג מהעוף טעמים נהדרים ובשר העוף יוצא רך מאוד עד כדי כך שהוא ממש מתפרק מהעצמות למרות שהבישול יחסית קצר מאוד.
לצורך הכנת התבשיל נזדקק לחלקי עוף, אנחנו מעדיפים פולקע זה החלק שכולם בבית אוהבים, אורז בסמטי וחומוס גרגירים שאנחנו מכינים מראש, אפשר בהחלט להשתמש בגרגירי חומוס מוכנים קפואים או מקופסת שימורים, גזר אחד ותבלינים.
את תבשיל העוף מכינים במחבת גדולה עם שוליים נמוכים (כמו המחבת של החריימה), ניתן גם להכין את תבשיל העוף בסיר רחב. מטגנים היטב את חלקי העוף משני צדדיו עד למצב הזהבה והשחמה, מסננים את החומוס ושוטפים במי ברז על מנת לנקות אותו היטב, מוסיפים את החומוס למחבת או לסיר וממשיכים לטגן יחד כ- 5 דקות נוספות, לאחר חמש דקות מוסיפים את התבלינים וכוס וחצי מים ומבשלים כחצי שעה בסיר עם מכסה.
לאחר חצי שעה טועמים ומתקנים טיבול במידת הצורך (בעיקר מליחות), אל תשכחו, אנחנו מוסיפים אורז ומים כך שיש לוודא שבסוף התבשיל יהיה מתובלן לפי טעמנו. מוסיפים את האורז ומשטחים אותו בצורה אחידה בתוך המחבת, מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומכסים לבישול נוסף עוד כחצי שעה על אש בינונית נמוכה.
בסוף הבישול, לאחר כיבוי האש, מומלץ לכסות את הסיר במגבת לעוד כ- 15 דקות ולאחר מכן "לפתוח" את האורז בעזרת מזלג בזהירות מבלי לפגוע בעוף. העוף יוצא רך ונימוח להפליא.
לפניכם מתכון עוף קל, תבשיל עוף עם אורז מבושל בסיר אחלה מנה עיקרית מרשימה וטעימה.

- 8 יחידות פולקע נקיים
- 2 כוסות אורז
- 1 קופסת שימורים של חומוס
- 1 גזר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כפית אבקת גרגירי שום
- 1/2 3 כוסות מים
- שמן לטיגון
- במחבת עמוקה עם מעט שמן מטגנים היטב את הפולקע היטב עד שהוא משחים ומזהיב. מוסיפים את גרגירי החומוס וממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
- לאחר 5 דקות מוסיפים את הגזר המגורר גס, את התבלינים וכוס וחצי מים ומבשלים כחצי שעה עם מכסה על להבה נמוכה.
- לאחר חצי שעה טועמים ומתקנים טיבול במידת הצורך (בעיקר מליחות), מוסיפים את האורז ומשטחים אותו בצורה אחידה בתוך המחבת, מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומכסים לבישול נוסף עוד כחצי שעה על אש בינונית נמוכה.
- בסוף הבישול לאחר כיבוי האש לכסות את הסיר במגבת לעוד כ- 15 דקות ולאחר מכן "לפתוח" את האורז בעזרת מזלג בזהירות מבלי לפגוע בעוף.
במידה הצורך מוסיפים עוד כחצי כוס מים (רק אם נדמה לכם שכמות המים אינה מספיקה).
חשוב מאוד לתקן תיבול לפני הוספת האורז.
רותי
טעים מאד!!!
הוראות מדוייקות ומפורטות. המון תודה
אלה
יצא טעים מאוד, תודה
אילנה
בתור מישהי שממש מסתבכת עם בישולים –
מתכון מדהים!
ההוראות מפורטות ויצא ממש טעים למרות שלא היה לי נסיון לפני כן עם עוף/בשר.
תודה 🙂
ענת
היי יש לי שאלה..
אם אני מכינה את המתכון עם אורז מלא, מה תהיה כמות המים וכו'?
*אורז מלא אני מכינה בד"כ עם 2 וחצי כוסות מים על כל כוס אורז, במקרה הזה אני לא יודעת כי אני מניחה שיהיו מים בסיר כשאוסיף את האורז..
ועוד משו,אפשר להוסיף חתיכות תפו"א לתבשיל??
EasyRecipes
היי ענת,
אם את עובדת על פי המתכון ומעוניינת להשתמש במקום באורז רגיל באורז מלא אז אני ממליץ לא להוסיף מים.
לקראת סוף הבישול תבדקי והוסיפי 1/2 כוס במידת הצורך.
וכמובן שאת יכולה להוסיף תפו"א לתבשיל! יופי של רעיון.
בהצלחה
מנור
מצויין פעם שניה שאני מכינה את המתכון והוא אליפות!! נמצא
מנור
המתכון הזה מככב אצלי בבית בהצלחה רבה!
כרגע יש לי פרגיות אם אני רוצה לעשות במקום שוקיים אפשרי?
EasyRecipes
יוצא מעולה עם פרגיות!!
איילת
אם אני משתמשת בגרגירי חומוס של סנפרוסט, האם צריך לבשל אותם מעט לפני ההוספה לתבשיל?
תודה