זו באמת הדרך הכי קלה להכין תבשיל קטניות וירקות טבעוני. 5 דקות בסך הכול ידרשו כדי להכין את המצרכים, ממש קל ומאוד טעים. אני מבטיח לכם שהתוצאה הסופית תשאיר אתכם פעורי פה, מדובר בתבשיל טבעוני עשיר במיוחד לימי החורף הקרים.
נפנפו לשלום לכל המתכונים הטבעוניים המשעממים. לאחר שתטעמו את התוספת הנפלאה הזו, אתה תתעלמו מהמנה העיקרית ואולי אפילו תדלגו עליה.
המנה הנהדרת הזו מורכבת מירקות טריים, קטניות ודגנים. הירקות: בטטה, בצל סגול, גזר, שום וכוסברה. הקטניה שבה השתמשנו היא חומוס, אם מתחשק לכם אתם יכולים להוסיף שעועית. תוספת בריאה נהדרת למנה, שעשירה מאוד ועוזרת ביצירת הסמיכות היא הדגנים שאנחנו מוסיפים. חיטה וגריסים יוסיפו למקרם וכמובן לתחושה השובע.
את הקטניות יחד עם הדגנים אנחנו משרים לילה קודם בקערה עם מים. זה ממש לא חובה אך הפעולה הזו מקצרת משמעותית את זמן הבישול.
זו בהחלט תוספת נהדרת טבעונית בריאה מאוד. אנחנו אוהבים להכין את תבשיל הקטניות ליום שבת. במיוחד בשבתות שאנחנו יודעים מראש שיהיו חורפיות במיוחד, שבתות כאלה שהכל רטוב וקריר בחוץ זה הזמן הכי הכי לדעתי.
מה אפשר לסכם ולומר על התבשיל הטבעוני שלנו – קל ומהיר הכנה, בעל מראה נהדר, סמיך ועשיר מאוד, טעים ברמות אחרות, גורם לשובע ומחזיק לאורך זמן, מתאים גם ליום חול קיצי וגם לשבת חורפית קרירה.
את התבשיל אפשר לשלב יחד עם כל מנה אחרת, כמו עם שעועית ירוקה עם רוטב עגבניות, כרובית בתנור או כרובית מוקפצת במעט שמן, או אם מתחשק לכם איזה סלט חסה עשיר במיוחד, זה באמת תבשיל שהולך עם הכל ותמיד אפשר לשלב אותו יחד עם אורז.
אם אתם בקטע של תוספות בהחלט מומלץ להציץ במתכוני התוספות שלנו ולא לפספס המתכון להכנת כוסמת בריאה בקלות, המתכון המיוחד להכנת אפונה ירוקה יחד עם פטריות, המנה המטורפת של בטטה במיקרו שחובה על כולם לאמץ ואיך אפשר בלי סלט קינואה בריא בטירוף שאנחנו מכינים יחד עם חמוציות ואגוזי מלך.
החלטתם להכין את המתכון? בבקשה ידעו אותנו! השאירו תגובה, כדי שנוכל לראות מה אתם חושבים, עדכנו איך יצא לכם. ואל תשכחו לשתף שכולם יהנו! אתם יותר ממוזמנים להמשיך ולעקוב אחרינו באינסטגרם בכתובת easy_recipes_israel, בעמוד הפייסבוק EasyRecipes ובעמוד הפינטרסט שם אנו מוסיפים תמונות באפן קבוע Pinterest.

תבשיל קטניות וירקות טבעוני עם גרגירי חומוס וירקות טריים. זה תבשיל טבעוני קל מאוד להכנה עשיר, סמיך, בריא במיוחד לימי החורף הקרים וסתם שמתחשק משהו טעים.
- 1 יחידה בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות (1 סנטימטר)
- 2 גזרים קוביות קטנות (1 סנטימטר)
- 2 שיני שום קצוצים או כתושים
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1/2 כוס גרגירי חומוס יבש שעברו השריה למשך הלילה
- 1/2 כוס גריסי פנינה שעברו השריה למשך הלילה
- 3 כפות כוסברה קצוצה (להוציא מעט לקישוט)
- 1/2 כוס חיטה שעברה השריה למשך הלילה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף שמן זית
- 2 כוסות מים
בסיר עמוק לטגן את הבצל עד לשקיפות
להוסיף את הגזר ולבשל על להבה נמוכה במשך 5 דקות
להוסיף את הבטטה ולבשל יחד עם הגזר והבצל למשך 5 דקות נוספות
הוסיפו את כל שאר המרכיבים: חומוס, חיטה, גריסים, כל התבלינים ערבבו היטב והוסיפו את המים.
בשלו את התבשיל על להבה גבוהה למשך 3 דקות עד לרתיחה. הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר והניחו לתבשיל להתבשל במשך 25-30 דקות
הסירו את המכסה, בדקו את כמות הנוזלים, ואת החומוס והחיטה שהם רכים מספיק, במידה והנוזלים שנשארו בסיר (הצטמצמו לטעמכם) כבו את האש. במידה ונשארו יותר נוזלים מהרצוי בשלו את התבשיל למשך 5 דקות נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה.
מידי פעם ערבבו את המצרכים בסיר בכדי להימנע מהידבקות המצרכים לתחתית.
אפשר להגיש את המנה חמה או בטמפרטורת החדר.
אפשר לשמור את התבשיל במקרר למשך שלושה ימים (לחמם במועד מאוחר יותר).
דפנה
יצא מעולה!
הוספתי עוד חצי כוס עדשים ירוקות וחצי כוס שחורות