תפוחי אדמה שלמים אפוים בתנור, מעוכים, קטנים, וקריספיים בטרוף! אלה הם תפוחי אדמה מיני קטנטנים מצופים בשמן זית ועשבי התיבול האהובים עליכם, מתכון לשלמות … במספר צעדים קלים ופשוטים.
זו תוספת גדולה לכל ארוחה, תפוחי אדמה אפויים עם שמן זית ועשבי תיבול.
תמיד הכנו תפוחי אדמה אפוים בתנור. המשפחה שלי אוהבת אותם, במיוחד את המתכון הפשוט הזה. תפוחי אדמה קטנים אפוים בתנור לא חייבים להיות תוספת למנה עיקרית, אני מידי פעם מכין אותם גם כתוספת לסלט או כחטיף.
המתכון הזה הוא יותר הסבר על הדרך בה אנו אופים את תפוחי האדמה בתנור ואיך לגרום להם להיות מושלמים. לא מדובר כאן על התבלינים או דיוק בטעמים. אתם יותר ממוזמנים להוסיף כל תבלין שמתחשק לכם! פפריקה אדומה, אורגנו, בזיליקום, פטרוזיליה, שום, זעתר וצי'לי חריף הם רק חלק מהתבלינים שיכולים לשדרג לכם את תפוחי האדמה.
אז איך מכינים תפוחי אדמה קטנים שלמים שיצאו קריספיים מושלמים?
מתחילים בלרחוץ היטב את תפוחי האדמה במים ואם אתם רוצים ללכת על בטוח השתמשו בסקוץ. את תפוחי האדמה שלנו אנו מכינים עם הקליפה ולא היינו רוצים שאת חגיגת הטעמים יהרוס גרגר חול.
אם חשבתם שזהו יאללה מכניסים לתנור את תפוחי האדמה אז ממש לא. הטיפ שלנו שהוא הסוד במתכון הוא שלאחר שטיפה ראויה אנחנו מרתיחים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אנו מרתיחים את תפוח האדמה עד שאפשר למעוך אותם בקלות ביד. שהם מוכנים ואפשר למעוך אותם אנו מסננים את המים ומתחילים למעוך אחד אחד ולהניח בתבנית האפיה.
התבלינים, שמן זית ומה שמתחשק לכם מגיעים אחרי שסידרתם את כל תפוחי האדמה בתבנית האפיה, בצורה מאוד פשוטה של פיזור מעל הכול הכולל ליטוף קל וטפיחות. אל תנסו להכניס הכל לכלי ולערבב יש לנו ניסיון לא טוב עם זה! הכול מתפורר!
מה אפשר לצפות מהמתכון לתפוח אדמה הזה?
קריספי קריספי בעל צורה נהדרת. טעם של תפוח אדמה שרק עכשיו יצא מהמדורה. טעים, מזין ובריא מאוד.
בתאבון!

- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה קטנים שטופים היטב
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור טחון גס
- 8 גבעולי טימין
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- לאחר ששטפתם היטב את תפוחי האדמה הכניסו אותם לתוך סיר עם מים והניחו על להבה גדולה לרתיחה (המים צריכים לכסות את תפוחי האדמה).
- את הסיר נסיר מהלהבה לאחר שבדקנו שתפוח האדמה מספיק רך בכדי למעוך אותו ביד. אפשר לבדוק זאת בעזרת החדרת מזלג לאחר מתפוחי האדמה בסיר. אם המזלג חודר בקלות אז הוא מוכן.
- לאחר שתפוח האדמה מספיק רך בכדי מעוך אותו ביד סננו את המים ופזרו את תפוחי האדמה בתבנית האפיה לאחר ששימנתם אותה ממש מעט בחלק מהשמן.
- פזרו את התבלינים מעל הכול וטפחו בעדינות על תפוחי האדמה כך שהתבלינים יחדרו מעט פנימה.
- יש להכניס את תבנית האפיה לתנור עד שתפוחי האדמה מוזהבים, בדרך כלל זה לוקח 20 דקות על תוכנית גריל. יתכן וגודל תפוח האדמה שלכם יהיה שונה לכן היו ערניים.
נועה
היי
האתר מלא מתכונים מעולים ואין כמעט תגובות אז היה לי חשוב להגיב ולומר כל הכבוד ותודה רבה