Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 2
פיתה ממולאת
עראייס פיתה ממולאת בשר טחון
זמן הכנה
10 דקות
זמן אפיה\בישול
16 דקות
סה"כ זמן
26 דקות
 
מתכון עראייס קל הכנה זו פיתה עם בשר טחון שאפשר לטגן במחבת, בטוסטר ובתנור אפיה. קריספית מבחוץ עסיסית מאוד מבפנים בעלת טעם משגע כך אפשר לתאר במילים את המנה!
סוג הארוחה: מנה עיקרית
מטבח: לבנוני
מילות מפתח: עראייס
כמות סועדים: 5 סועדים
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 1 קילו בשר בקר טחון עם טיפה שומן כבש
  • 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ
  • 1/2 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית צ'ילי חריף
  • 12 פיתות אנחנו השתמשנו בפיתות מרובעות
  • 1/4 כוס שמן זית למריחה מעל הפיתות
הוראות הכנה
  1. לקערב גדולה מכניסים את הבשר הטחון מוסיפים בצל קצוץ, שום כתוש, ופטרוזיליה קצוצה.
  2. מערבבים היטב את הבשר עם כל המרכיבים ומוסיפים תבלינים, מלח, פלפל שחור, פפריקה מעושנת, צ'ילי חריף.
  3. חותכים מ"מ מהחלק העליון של הפיתה וממלאים בעזרת כף במלית הבשר הטחון עד שהפיתה מלאה כמו שצריך בבשר (בכל פיתה נכנסים כ 4 כפות בשר).
  4. פיתות עגולות מומלץ לחצות לחצאים. זה מאוד נוח להכניס את הבשר ומאוד נוח גם להגשה.
  5. מחממים היטב מחבת פסים וכשהיא מספיק חמה משמנים בשמן זית את הצד שאתם עומדים להניח במחבת ומניחים את אותו צד עד שמתקבלים פסים זהובים(כ 8 דקות). את אותה פעולה יש לבצע גם בצד השני.
  6. מניחים את הפיתה המוכנה על נייר סופג ומגישים לשולחן.
הערות

אנחנו השתמשנו בפיתות מרובעות אפשר להשתמש בכל פיתה שיש לכם.
מומלץ להגיש את המנה יחד עם טחינה. הלבנונים מגישים עם יוגורט.
חריף זה עניין של טעם מומלץ מאוד לטעום את הבשר עוד לפני הטיגון.
ממליץ לכם לטגן פיתה אחת מעט יותר (לשרוף טיפה) אני ממש אוהב את זה קצת שרוף.
תרגישו חופשי להוסיף צנוברים לבשר זה ממש משדרג את הטעם.