Go Back
4 כוכבים הצביעו 5
עוגת גבינה פירורים
זמן הכנה
20 דקות
זמן אפיה\בישול
20 דקות
סה"כ זמן
40 דקות
 

עוגת גבינה עם פירורים טעימה במיוחד וקלה להכנה. עוגה שמשלבת גבינות רגילות ושמנת מתוקה. עוגת גבינה חגיגית ומקובל מאוד להכין אותה לקראת חג שבועות.

סוג הארוחה: עוגות ועוגיות
מילות מפתח: עוגות גבינה
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
מצרכים לבצק
  • 2 חלמונים
  • 1 חבילה מרגרינה זהב רכה או מומסת (200 גרם)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח
תערובת הגבינות
  • 2 גבינות לבנות 9% 250 גרם כל אחת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס סוכר. לתערובת הגבינה נזדקק ל 1/4 כוס ולהקצפת השמנת 1/2 כוס.
  • 1 סוכר וניל
הוראות הכנה
אופן הכנת הבצק:
  1. במעבד מזון או בלישה ידנית לעבד את כל חומרי הבצק יחד, מרקם הבצק אמור להיות פרורי אז (לא להיבהל הכל מסתדר היטב כאשר משטחים אותו בתבנית). הבצק ישמש אותנו לתחתית העוגה ולפירורים מעל.
  2. את הבצק יש לחלק ל- 2 כדורים, האחד בגודל כדור טניס אשר ישמש לפרורים מעל העוגה והיתרה תשמש כבסיס לעוגה. את הכדור הגדול יש לשטח בתבנית בגודל 26 ולרפד היטב באחידות. את כדור הטניס של הבצק יש לשטח ולרפד תבנית אינגלישקייק.
  3. את התבניות אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה כ-20 דקות. לאחר האפייה יש להניח בצד את תחתית העוגה המוכנה והפירורים להתקרר.
אופן הכנת תערובת הגבינות:
  1. לערבב את הגבינות הלבנות עם 1/4 כוס סוכר, להוסיף את סוכר הוניל ולערבב היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  2. בקערה נפרדת להקציף 1 שמנת מתוקה עם חצי כוס סוכר לקצף יציב וחזק.
  3. את השמנת יש להוסיף לגבינות בתנועות קיפול ולשמור במקרר עד שהבצק המוכן (תחתית העוגה) התקרר.
  4. לאחר שהעוגה התקררה יש למרוח את הגבינות מעל את העוגה, את הבצק מתבנית האינגלישקייק יש לפורר ביד מעל הגבינות.
הערות

אם נראה לכם שבצק העוגה עבה מדי ניתן להגדיל את הכמות לבצק הפירורים או להשליך חלק ממנו. עדיף להכין את העוגה יום לפני ולהכניסה למקרר למשך הלילה בכדי שתתייצב ותקבל את כל הטעמים שלה.