Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
חזה עוף מוקפץ
זמן הכנה
15 דקות
זמן אפיה\בישול
25 דקות
סה"כ זמן
40 דקות
 

חזה עוף מוקפץ עם מלא כרוב פטריות וגזר! חזה עוף מוקפץ זו מנת חלבון נהדרת דלת שומן המשמשת כארוחה עיקרית שיש בה הכול.

סוג הארוחה: אוכל בריא, מנה עיקרית
מילות מפתח: חזה עוף
כמות סועדים: 5
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 1/2 1 ק"ג חזה עוף
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום גדולות
  • 1/2 כרוב גדול מגורד על מנדולינה
  • 2 גזרים מגוררים גס
  • 1 סלסלה קטנה של פטריות שמפיניון טריות פרוסות
  • 3 כפות שמן זית
לרוטב
  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב דגים לא חובה
  • 2 כפות זעתר
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1/2 כף פלפל צ'ילי
  • 1/2 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס מים
הוראות הכנה
  1. למחבת עמוקה וגדולה יוצקים 2 כפות שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה, כותשים את השום ומוסיפים לבצל ומטגנים עוד מספר שניות.
  2. מוציאים את הבצל לצלחת ומכניסים למחבת את הכרוב, מטגנים מעט את הכרוב עד לריכוך קל ומוציאים לצלחת של הבצל, מכניסים את הגזר המגורד ומטגנים גם אותו מעט ומעבירים לצלחת, כך הלאה, גם את הפטריות, בסוף מוסיפים למחבת עוד כף שמן זית ומטגנים את חזה העוף עד להזהבה, מחזירים את כל הירקות שהנחנו בצלחת למחבת ומערבבים היטב.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב, יוצקים לקערה קטנה את המיונז, הסויה, רוטב הדגים והתבלינים (זעתר, כמון, פפריקה אדומה וחריפה, צ'ילי אבקת מרק ופלפל שחור) יוצקים מעל הירקות והעוף את הרוטב מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ- 5 דקות עד לספיגת הרוטב בירקות.
הערות

חשוב מאוד : אל תוסיפו מלח לפני שתטעמו, רוטב הסויה ורוטב הדגים מאוד מלוחים.