Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
עוגת גבינה ללא סוכר וקמח
עוגת גבינה ללא סוכר וקמח
זמן הכנה
15 דקות
זמן אפיה\בישול
1 שעה
סה"כ זמן
1 שעה 15 דקות
 
עוגת גבינה ללא סוכר, ללא פחמימות, זו עוגת גבינה אפויה מאוד בסיסית וקלה להכנה. העוגה שלפניכם אוורירית טעימה ומתאימה במיוחד לדיאטת אטקינס. עוגת גבינה היא אופציה מעולה לקינוח דל סוכר.
סוג הארוחה: עוגות, עוגות ועוגיות
מילות מפתח: עוגת גבינה
כמות סועדים: 10
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 1 חבילה גבינת שמנת 25% שומן 2.5 פחמימות ל – 100 גרם.
  • 2 חבילה שמנת של פעם 27% שומן 3 פחמימות ל – 100 גרם.
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן 3 פחמימות ל – 100 גרם.
  • 2 כפיות של תמצית ווניל.
  • 1 כף של ממתיק מלאכותי בנוזל או לפי הוראות היצרן המשווה מידה של ½ כוס סוכר.
  • 4 ביצים 0 פחמימות
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור אפיה ל 200 מעלות.
  2. טוחנים את האגוזים עד שמתקבל מרקם דק של נסורת ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה המומסת. את התערובת משטחים בתבנית עגולה 26".
  3. בקערת המיקסר מכניסים את כל המוצרים הנותרים: הגבינות, הביצים, תמצית הווניל והממתיק. את התערובת יש לערבב יחד כדקה עד שמתקבלת עיסה דלילה עם בועות.
  4. את תערובת הגבינות יש לצקת מעל שכבת האגוזים ולהכניס לתנור למשך שעה, לא לפני שהורדתם את הטמפרטורה ל- 170 מעלות.
  5. לאחר שעה יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עוד מספר דקות, לאפשר לעוגה נחיתה רכה ונעימה.
  6. מומלף להכניס את העוגה למקרר לאחר קירור ליממה אחת לפחות.
  7. לפרוס ולהגיש.
הערות

חשוב לציין שבגבינה יש המון נוזלים ובמידה ואנו רוצים להכין את העוגה יבשה וכבדה יותר, יש לנקז את הגבינות מנוזלים לפחות למשך שעתיים.
את ניקוז הנוזלים מהגבינות מבצעים באמצעות חיתול בד. פורסים את החיתול על השיש, שופכים את הגבינות אל מרכז החיתול, אוספים את ארבעת הקצוות וקושרים בתליה על ברז הכיור כשעתיים, הנוזלים חודרים דרך חורי בד החיתול בעדינות והגבינה הופכת כבדה יותר.