Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 3
תחתיות-ארטישוק-עם-קציצות
קציצות בשר בקר ברוטב עם תחתיות ארטישוק
זמן הכנה
30 דקות
זמן אפיה\בישול
30 דקות
סה"כ זמן
1 שעה
 
קציצות בשר בקר ברוטב עם תחתיות ארטישוק. מתכון קל מאוד להכנת מנה עיקרית נהדרת של לבבות ארטישוק עם קציצות בשר בקר.
סוג הארוחה: מנה עיקרית
מילות מפתח: קציצות, קציצות בשר בקר
כמות סועדים: 6
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
לקציצות
  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול מגורד גס
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
  • 12 יחידות תחתיות ארטישוק (ארטישוק קפוא מופשר)
  • 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • 5 גבעולי סלרי שלמים עם העלים
  • צרור עלי פטרוזיליה
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף אבקת מרק
  • ½ לימון סחוט
הוראות הכנה
  1. בסיר עם מים רותחים חולטים את תחתיות הארטישוק כ- 5 דקות, מסננים ומצננים. לאחר הצינון חותכים כל תחתית ארטישוק לרבעים.
  2. על פומפיה גסה מגרדים בצל גדול וסוחטים את הנוזלים.
  3. בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון עם הבצל המגורד, שיני השום הכתושות, פטרוזיליה קצוצה, ביצה והתבלינים ומערבבים היטב לאיחוד החומרים.
  4. מטגנים את הקציצות בשמו עמוק במחבת גדולה עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.
  5. בינתיים, בסיר גדול מטגנים את קוביות הבצל עד לגוון שקוף. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ואת תחתיות הארטישוק החתוכות, מוסיפים מים עד קצת מעל הקציצות ותחתיות הארטישוק, מוסיפים תבלינים (מלח, כמון, כורכום ואבקת מרק) מניחים מעל את צרור עלי הפטרוזילה ואת גבעולי הסלרי ומבשלים ביחד כ- חצי שעה או עד שחתיות הארטישוק מוכנות. לאחר שכיבינו את הגז יש לסחוט חצי לימון לסיר ולערבב.