Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 3
חצילים מטוגנים בפירורי לחם
חצילים מטוגנים בפירורי לחם
זמן הכנה
25 דקות
זמן אפיה\בישול
15 דקות
סה"כ זמן
40 דקות
 

מתכון להכנת פרוסות חצילים מטוגנים עם פירורי לחם. מעדן בשרי רך מבפנים ובעל מרקם קריספי מבחוץ.

סוג הארוחה: מנות פתיחה
מילות מפתח: חצילים
כמות סועדים: 6
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 2 חצילים בינוניים עדיף ארוכים
  • 1 כוס של פירורי לחם או פנקו
  • ½ כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סומסום לא חובה
  • מלח
  • פלפל
  • שמן לטיגון
הוראות הכנה
  1. פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של 1 סנטימטר. מניחים אותם על קרש חיתוך בתפזורת או ישר בתוך מסננת ומפזרים מעליהם מלח. על פרוסות החציל לנוח עם המלח כ 20 דקות עד שהחציל מגיר נוזלים (ממש מזיע).
  2. לאחר תהליך הגרת הנוזלים יש לשטוף את החציל היטב במים בכדי להסיר את המלח והנוזלים.
  3. יש להניח את פרוסות החציל לייבוש, אפשר לקצר את התהליך, להעזר במגבוני נייר סופג וללחוץ מעט על הפרוסות עד לייבוש מוחלט.
  4. לוקחים 3 קערות. בקערה אחת מערבבים יחד את פירורי הלחם והסומסום. בקערה השניה שמים את הקמח ובקערה השלישית טורפים את הביצים.
  5. מניחים מחבת עמוקה עם שמן על להבה בינונית וממתינים עד שהשמן רותח.
  6. מפלפלים מעט את פרוסות החציל ומעבירים אותם בקמח, בביצה ובפירורי הלחם לפי הסדר הזה. שלב ראשון מקמחים את החציל בקמח מנערים את החציל מעט ומעבירים אותו בבלילת הביצה, לאחר מכן מעבירים אותו בפירורי הלחם ומניחים לטיגון במחבת.
  7. מטגנים את פרוסות החציל משני הצדדים עד שמתקבל גוון זהוב.
  8. את פרוסות החציל מניחים להצטנן על נייר סופג.
הערות

מומלץ להגיש את החצילים עם טחינה או רוטב צ'ילי בצד.