Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
לחם מקמח מלא
לחם מקמח מלא
זמן הכנה
1 שעה 20 דקות
זמן אפיה\בישול
50 דקות
סה"כ זמן
2 שעות 10 דקות
 
לחם מקמח מלא! מתכון נהדר לאפיית לחם בבית מקמח מלא ושיפון עם גרעיני חמניות ודלעת. לחם ביתי בריא, ועשיר בטעמים. אפיית לחם בבית בקלות.
סוג הארוחה: לחמים ואפיה
מילות מפתח: לחם, קמח מלא
כמות סועדים: 7
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס קמח לבן רצוי קמח לחם
  • 3 כוסות קמח מלא
  • 1 כוס קמח שיפון
  • ½ 1 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס גרעיני חמניה
  • ¼ כוס גרעיני דלעת
הוראות הכנה
  1. השלב הראשון בהכנת הבצק יהיה השריית הגרעינים במים רותחים למשך 10 דקות. הרתיחו מים מזגו אותם לקערה עמוקה והשרו את הגרעינים במים למשך 10 דקות. לאחר שהגרעינים שהו במים הרותחים כ 10 דקות סננו אותם מנוזלים בעזרת מסננת והניחו אותם בצד ליבוש.
  2. נפו את הקמח המלא, קמח השיפון והקמח הרגיל ישר לתוך קערת המיקסר. הוסיפו את השמרים היבשים יחד עם המלח וערבבו יחד את המצרכים בעזרת כף.
  3. הוסיפו את המים והשמן והפעילו את המקסר למשך 10 דקות של לישה בדרגת לישה בינונית.
  4. הוסיפו את גרעיני הדלעת וגרעיני החמניה לתערובת והמשיכו ללוש עוד כדקה.
  5. העבירו את הבצק לקערה משומנת כסו בנילון נצמד והתפיחו כ 40 דקות לפחות.
  6. לאחר התפיחה הראשונית מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים את הבצק ביד כדקה. מהבצק יוצרים כדור אחד גדול (ללחם אחד) או 2 כדורים עבור 2 לחמים, ומניחים על נייר אפיה ישירות בתבנית האפיה.(זה השלב בו אפשר לחרוץ בעזרת סכין 2 חתכים) השאירו את הבצק לתפיחה חוזרת של 40 דקות.
  7. כ 10 דקות לפני תום התפיחה השניה יש להדליק את התנור ולכוונו על טמפרטורה של 230 מעלות.
  8. מכניסים את תבנית האפיה בזהירות לתנור לאפיה של 10 דקות בטמפרטורה של 230 מעלות ולאחר 10 דקות יש להוריד את הטמפרטורה ל 200 מעלות ולאפות את הלחם כ 40 דקות נוספות.
  9. בכדי לבדוק אם הלחם מוכן יש לדפוק עליו בתחתית. אם קיבלתם קול עמום וחלול הלחם מוכן.
הערות

אפשר להחליף את הגרעינים בבצל מטוגן. 1/2 כוס של בצל מטוגן תתאים לכמות הבצק.