Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 1 הצבעה
חזה עוף מוקפץ עם ירקות
חזה עוף מוקפץ עם ירקות חריף במיוחד
זמן הכנה
12 דקות
זמן אפיה\בישול
6 דקות
סה"כ זמן
18 דקות
 
טעים מאוד, חריף מאוד וקל מאוד להכנה. כך אפשר לתאר ממש במשפט אחד קצר את המתכון הזה. חזה עוף מוקפץ עם ירקות והרבה, אבל הרבה חריף.
סוג הארוחה: מנה עיקרית
מילות מפתח: חזה עוף מוקפץ
כמות סועדים: 6
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 1/2 כרוב לבן
  • 2 גזרים
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
לרוטב
  • 2 כפות מיונז
  • 1 כף טבסקו אדום
  • 2 כפות סויה
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית זעתר
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס גס
  • ½ כפית גרגירי צ'ילי חריף
  • ½ כפית מלח שטוחה
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
הוראות הכנה
  1. בצלחת מכינים את כול המצרכים לפני טיגון, מגרדים את הכרוב במנדולינה, את הגזרים מגרדים בפומפיה גסה, ואת הבצל פורסים לחציי עיגולים.
  2. לאחר מכן מכינים בקערה קטנה את הרוטב, מיונז, טבסקו, סויה, שום ותבלינים מערבבים היטב ושומרים בצד.
  3. במחבת גדולה ועמוקה מטגנים בכף שמן זית את המצרכים, אחד אחרי השני בניפרד, קודם את הבצל, אחריו את הכרוב והגזר.
  4. לאחר טיגון הירקות מנקים את המחבת מוסיפים כף שמן זית ומטגנים את רצועות חזה העוף היטב.
  5. לאחר שחזה העוף טוגן, מוסיפים את הירקות ואת הרוטב ומערבבים היטב. משהים את המחבת על אש נמוכה עוד כ- 3 דקות לספיגת מלוא הטעמים.
  6. במידה ורוצים להכין את המוקפץ עם פסטה, יש לבשל את הפסטה לפי הוראות הבישול הרשומים על האריזה. לאחר שהפסטה מוכנה להוסיף את הכמות הרצויה מהמוקפץ ולערבב היטב.
הערות

רק את הבצל יש לטגן. את שאר הירקות אין צורך לטגן בשמן רק לאדות אותם עד שהם מתרככים.