Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 5
כרובית בתנור
כרובית בתנור
זמן הכנה
15 דקות
זמן אפיה\בישול
25 דקות
סה"כ זמן
40 דקות
 
כרובית בתנור טעימה מאוד וקלה להכנה. לאחר שטעמתם את טעמה המיוחד של כרובית אפויה בתנור לעולם לא תחזרו להרתיח כרובית.
סוג הארוחה: תוספת
מילות מפתח: כרובית
כמות סועדים: 5
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 4 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ראש של כרובית גדולה.
  • 1/2 כוס פרמזן מגורד.
  • מספר גבעולי פטרוזיליה כ- 2 כפות פטרטזיליה קצוצה.
  • מלח ופלפל.
  • 2 כפות שמן זית לשימון התבנית.
הוראות הכנה
  1. חממו את התנור ל 220 מעלות.
  2. לוקחים כרובית אחת גדולה ובעזרת סכין מפרידים את הליבה, כך הפרחים משתחררים בצורה קלה יותר.
  3. מפרידים את הפרחים לגודל הרצוי ושוטפים אותם במי ברז קולחים. לאחר מכן מגלגלים אותם על מגבת יבשה ליבוש (אפשר ליבש אותם עם נייר ניגוב).
  4. לוקחים תבנית פירקס ומשמנים אותה בשמן זית. אפשר להשתמש בתבנית רגילה ובמקום השמן אפשר להשתמש בנייר אפיה.
  5. לוקחים כ 5 גבעולי פטרוזיליה שוטפים, קוצצים דק ומניחים בצד.
  6. קולפים כ 4 שיני שום וקוצצים אותם דק.
  7. לוקחים שקית ניילון ומכניסים לתוכה את השום הקצוץ, שמן הזית ואת פרחי הכרובית. אטמו את השקית ונערו מספר ניעורים עד שפרחי הכרובית כולם מכוסים בשמן ושום.
  8. רוקנו את תוכן השקית למגש האפיה המשומן ופזרו את המלח והפלפל בצורה שווה.
  9. הכניסו את הכרובית לאפיה של 20 דקות עדיין בטמפרטורה של 220 מעלות.
  10. לאחר 20 דקות הוציאו את התבנית בזהירות מהתנור (תזהרו מהאדים שעולים מהתנור) ופזרו מעל פרחי הכרובית את הפרמזן והפטרוזיליה הקצוצה. הכניסו שוב את תבנית האפיה לתנור למשך 5 דקות נוספות רק הפעם על גריל. עקבו אחר הכרובית עמדו ליד התנור ובדקו שהכרובית לא נשרפת. שהצבע הופך לזהוב הכרובית מוכנה לאכילה.
הערות

ניתן לבזוק מעל הכרובית המוכנה טחינה גולמית, או לסחוט מיץ לימון – כרובית אוהבת לימון ומשתלבת איתו נהדר.