Go Back
5 כוכבים הצביעו 3
ליקר תאנים בכוסות קטנות
ליקר תאנים על בסיס וודקה
זמן הכנה
20 דקות
זמן אפיה\בישול
8 ימים 12 שעות
סה"כ זמן
8 ימים 12 שעות 20 דקות
 
מתכון להכנת ליקר תאנים פשוט וקל מאוד המצריך רק קצת סבלנות. אם אתם אוהבים ליקר פיג'לינג אז כדאי לכם לנסות את המתכון הזה המורכב מתאנים סוכר וודקה.
סוג הארוחה: ליקר, קוקטייל, קוקטלים ומשקאות
מילות מפתח: ליקר תאנים
מחבר: Easy Recipes
מצרכים
  • 1 ק"ג תאנים טריות בשלות
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 1 בקבוק וודקה ללא טעמים
  • 1 צנצנת זכוכית גדולה
  • מספר בקבוקים רייקים למילוי
הוראות הכנה
  1. לשטוף היטב את התאנים ולחתוך אותם לעיגולים בכדי שיהיה נוח לסדר אותם בשכבות בצנצנת.
  2. בצנצנת ניצור שכבות, שכבה תאנים ושכבה של סוכר. את הצנצנת חשוב לסגור בבד נושם. הסוכר יחד עם התאנים יוצר גזים וחשוב לדאוג שהגזים ישתחררו.
  3. את הצנצנת מניחים במקום קריר ומוצל. אם הימים חמים מידי רצוי להכניס את הצנצנת למקרר. הצנצנת עם התאנים והסוכר תשהה במקרר כ- 7 ימים ובמשך הזמן הזה חשוב לערבב מידי פעם את התוכן למניעת משקעים.
  4. לאחר 7 ימים יש להוסיף לצנצנת בקבוק וודקה ללא טעמים (750 מיליליטר) ולהשאיר את כל התערובת 7 ימים נוספים במקרר.
  5. לאחר 7 ימים הליקר שלנו מוכן. יש לסנן אותו ולסחוט בעזרת בד עם סיבים צפופים ישר לתוך הבקבוקים בעזרת משפך קטן.
  6. את הליקר רצוי לאחסן במקפיא. הליקר לא קופא ונישאר צונן ומוכן לשתיה.
הערות

חשוב מאוד לסגור את הצנצצנת בבד נושם ולא עם מכסה.
בימים חמים לשמור את הצנצנת במקרר!
את הליקר המוכן מומלץ לשמור במקפיא.