Go Back
+ servings
5 כוכבים הצביעו 4
לביבה בתוך כוס עם יוגורט
לביבות תפוחי אדמה
זמן הכנה
5 דקות
זמן אפיה\בישול
8 דקות
סה"כ זמן
15 דקות
 

מתכון לביבות תפוחי אדמה (לטקעס) קלות להכנה וטעימות בטירוף. אלה לביבות תפוחי אדמה קלאסיות מסורתיות במיוחד לחג חנוכה.

סוג הארוחה: לביבות
מטבח: ישראלי
מילות מפתח: לביבות לחנוכה, לביבות מטוגנות, לביבות תפוחי אדמה
כמות סועדים: 6
מחבר: EasyRecipes
מצרכים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומגורדים על פומפיה גסה
  • 1 בצל גדול מגורד על פומפיה גסה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
  1. את תפוחי האדמה והבצל שגרדתם מראש על פומפיה גסה יש לסחוט היטב מנוזלים ולהכניס לקערה עמוקה.

  2. הוסיפו לקערה את שאר המצרכים: ביצים, קמח, מלח ופלפל. ערבבו היטב הכל יחד.

  3. הכניסו שמן למחבת טיגון עמוקה (השמן אמור להיות בגובה חצי לביבה) שהשמן חם מאוד צרו לביבות בעזרת כף בגודל הדומה לקציצה.

  4. את הלביבה יש לטגן משני הצדדים עד להשחמה ולהניח על נייר סופג.

  5. את הלביבות מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.